Szülés után mennyi idő telt el, míg visszafogytatok?
7 hónappal és két dolog miatt: 1. gyomor probléma, vírus, minden kijött 4 napig. 2. Bölcsességfog műtét, egy hétig alig ettem. Plusz 6-7 kiló fölös volt rajtam, de látványos helyen (oldalamon, csípőmön).
Nem volt szép anyukádtól megjegyezni ezt. Ha szoptatsz, pláne nem, még a végén nekiállsz kevesebbet enni, ami a tej rovására mehet. Ezt nyugodtan mondhatod neki.
Szia! Ne aggódj! Én a terhesség alatt 26 kilót híztam, végig diétára voltam ítélve. Szülés után azt mondták, amíg szoptatok addig nem szabad nagyon tornázni se, mert a tejem elapadhat. De végülis 5 hónap alatt lement magától 24kg, hiszen utólag kiderült, hogy nagy része víz volt. Most 2 kg van rajtam. Ez nekem elég baráti. Úgyhogy te se aggódj! Ami 9 hónap alatt jött fel, annak 9 hónapot adj is hogy lemenjen! Ha alkatilag olyan vagy, biztos meg kell érte dolgoznod majd, hogy az alakod újra a régi legyen...de arra még ráérsz! Még alig 2 hete vagy túl a gyermekágyi időszakon... Szóval türelem! Most a bébi legyen először fontos! :)
Jó egészséget! Üdv. egy 14 hós picúr édesanyja
Mindhárom terhességemnél igazán a szoptatás befejezésével indultak meg a kilók kemény munkával...én pont nem az a fajta vagyok akiről olvadnak a kilók szoptatás alatt.
Anyukádtól ez nem szép:(
Bár emlékszem nekem is beszóltak amikor a fiam kb. 5 hetes volt hogy hú mekkora hasam maradt...holott egyáltalán nem is volt nagy hasam..
Na de a lényeg azt szokták mondani 9 hónapot adj magadnak legalább hiszen annyi idő alatt alakult a tested a terhesség alatt, legalább annyit adjunk neki hogy visszaalakuljon.
Ja és a hasam bőre nekem semmilyen praktikával nem ment/megy vissza. DE ez van.
Anyukád rém tapintatos :x. Esetleg megkérdezhetnéd tőle, hogy nem akar ránctalanító krémet váltani, mert a mostani már nem nagyon hatásos.
Viccet félretéve, azt hittem, hogy már min 8-9 hónapja szültél. 2 hónap az semmi.
Vannak aki fogynak szoptatás alatt (ilyen voltam én is) és van aki hízik. Az első lányommal fél év alatt fogytam vissza, de ő sokat szopott nagyon. A 2.-al lassabban ment, nem is szopizott olyan sokáig. Most 16 hónapos és 2 kg-ra vagyok a terhesség előtti alakomhoz.
Egyelőre ne stresszelj ezen, persze nem szabad elhagyni magad. Ne egyél édességet és sétálj sokat a picivel. Én pl. mindig gyorsan tolom a kocsit, nekem ez a sportom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!