Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anya vagyok emiatt? (3...

Rossz anya vagyok emiatt? (3 hetes baba)

Figyelt kérdés
3 hetes a kisfiam és a probléma a következő: kisfiam szinte állandóan a cicit keresi, amikor ébren van. Addig szophat, amíg szeretne, 45 perceket van cicin és szépen eszik, 100-120 grammokat. Viszont ha nincs cicin, azonnal kapkodja a fejét és szimatol, cicit keres, és konkrétan mindenemet szívja, amit ér, a felkaromat, nyakamat, mellkasomat, mindent... Olben sem nyugszik meg, csak ha szivhatja valamimet. Pellus rendben, nem fázik, nincs melege. Emiatt mi a férjemmel arra jutottunk, hogy ő egy olyan baba, akinek erős a szopi reflexe. Emiatt ilyenkor elkezdtünk cumit adni neki. Mielőtt lehurrogtok, nem nem azért, hogy elhallgattassuk vagy ilyesmi, épp ellenkezőleg, segíteni szeretnénk neki és az igényét kielégíteni, hogy ne érezze, hogy nem segítünk neki. Márpedig szopi igényt cicivel vagy cumival lehet kielégíteni. Védőnőnk határozott tanácsa az, hogy ne tegyük óránként cicire, mert hasfajós lesz. Így marad a cumi. Ettől megnyugszik, működik. Én mégis pokolian érzem magam emiatt, mintha gyenge lennék ahhoz, hogy cumi nélkül kezeljük a helyzetet és attól is félek, hogy mi van, ha a,legjobb szándékunk ellenére félreértjük az igényét és ő úgy éli meg, hogy mi betömjük a száját ahelyett, hogy segítenènk. Mit gondoltok?
2012. jan. 9. 20:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az én fiam teljesen ugyanezt csinálta, én is cumit adtam neki, az első hetekben sokat cumizott, igényelte. Most már csak az alváshoz kell neki, kb. 5 perc és már ki is köpi (5 hónapos).

Rossz anya semmiképp sem vagy. AMúgy meg ha valami más gondja lenne, mondjuk éhes lenne még, fázna stb..., ne gondold hogy elfogadná a cumit, szóval nem arról van szó hogy betömöd a száját. Egy ilyen pici babának még fontos a cumizás, de nem lehet egész nap cicin, a cumi tökéletes megoldás erre , mert ilyen pici baba még nem tudja szopni az ujját, vagy legalábbis az nagyon ritka (az én fiam 2 hónaposan jött rá hogyan kell)

2012. jan. 9. 21:02
 12/13 anonim ***** válasza:

Én megértelek! :) Mi kb. 1 hetes volt, mikor odaadtuk neki a cumit először - majdnem sírtam úgy sajnáltam az akkori érzékeny lelkemmel, hogy szegény pont úgy szívja, mint a cicit, és mi átverük őt...

1 hét múlva már ti is bálványozni fogjátok a cumit, mert nagyon megnyugtatja őket.

Fiam 4-5 hónaposan magától hagyta el!!

2012. jan. 9. 21:54
 13/13 anonim ***** válasza:

Én már a kórházban adtam cumit a lányomnak, mert ugyan ezt csinálta. Sajnáltam én is, és inkább kapott cicit 10 percenként. Totál fáradt voltam, a cicimen lógott éjjel-nappal. Jó hasfájós lett úgy 3 hetesen, folyton bukott. A tesóm mondta már, hogy adjam vissza a cumit neki, mert én is kikészülök, meg a gyerek pocija is.

A kislányom kapott cumit én meg nyugalmat. :)

Mostmár lassan 10 hónapos, cumival alszik el, majd álmában szépen ki is köpi, nappal nem is keresi.

2012. jan. 9. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!