Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anya vagyok emiatt? (3...

Rossz anya vagyok emiatt? (3 hetes baba)

Figyelt kérdés
3 hetes a kisfiam és a probléma a következő: kisfiam szinte állandóan a cicit keresi, amikor ébren van. Addig szophat, amíg szeretne, 45 perceket van cicin és szépen eszik, 100-120 grammokat. Viszont ha nincs cicin, azonnal kapkodja a fejét és szimatol, cicit keres, és konkrétan mindenemet szívja, amit ér, a felkaromat, nyakamat, mellkasomat, mindent... Olben sem nyugszik meg, csak ha szivhatja valamimet. Pellus rendben, nem fázik, nincs melege. Emiatt mi a férjemmel arra jutottunk, hogy ő egy olyan baba, akinek erős a szopi reflexe. Emiatt ilyenkor elkezdtünk cumit adni neki. Mielőtt lehurrogtok, nem nem azért, hogy elhallgattassuk vagy ilyesmi, épp ellenkezőleg, segíteni szeretnénk neki és az igényét kielégíteni, hogy ne érezze, hogy nem segítünk neki. Márpedig szopi igényt cicivel vagy cumival lehet kielégíteni. Védőnőnk határozott tanácsa az, hogy ne tegyük óránként cicire, mert hasfajós lesz. Így marad a cumi. Ettől megnyugszik, működik. Én mégis pokolian érzem magam emiatt, mintha gyenge lennék ahhoz, hogy cumi nélkül kezeljük a helyzetet és attól is félek, hogy mi van, ha a,legjobb szándékunk ellenére félreértjük az igényét és ő úgy éli meg, hogy mi betömjük a száját ahelyett, hogy segítenènk. Mit gondoltok?
2012. jan. 9. 20:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Eleinte én sem adtam cumit a lányomnak, de kb másfél hetesen nem bírtam tovább.... Másfél évig cumizott, aztán elhagyta.

Ja és nem okozott zavart a szoptatásban.

Szerintem nem vagyunk ettől rossza anyák :)

2012. jan. 9. 20:04
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem mi a problémád. Semmi baj nincs a cumival bár hozzáteszem, hogy én most nem akarom adni a tesónak de ha ilyen igénye van mint a tiédnek akkor lelkiismeret furdalás nélkül oda fogom adni.
2012. jan. 9. 20:06
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyenen igazán ne rágódj!

Mindenki úgy neveli és azt ad a gyerekének amit jónak lát.

Emiatt nincs rossz anya-jó anya.

Én is adtam a lányomnak cumit. És? Semmi baja nem lett az ég világon! Annyi hogy alváshoz kellett neki és kész.

Mire oviba került elhagyta. Ennyi.

Igenis jó anya vagy, ne keress hibát magadban. Ösztönösen tudjuk mi a jó a babánknak!

2012. jan. 9. 20:06
 4/13 anonim ***** válasza:
Ez nem probléma. Neki sem kényelmes, hogy sokat keres és Neked sem kényelmes, hogy állandóan rajtad lóg. Nyugodtan adj Neki cumit, mindkettőtöknek kényelmesebb lesz, lesz egy kis szabadidőd, amit a párod vagy magadra tudsz fordítani:)
2012. jan. 9. 20:16
 5/13 anonim ***** válasza:

Az én lányom meg csak ordított és kiköpte a cumit, pedig mit nem adtam volna érte, ha néha elfogadta volna!

Szerintem nem vagy ettől rossz anya, a cumi nem az ördögtől való!

2012. jan. 9. 20:18
 6/13 anonim ***** válasza:
Szerintem sem vagy rossz anya. Az én babám már a kórházban is cumizott, neki is erős volt a szopi reflexe. Ma már csak alváshoz kell neki, meg amikor fogzik, szereti rágcsálni. Nagyon is jó, hogy nem cicire teszed óránként, hanem helyette cumit adsz neki!
2012. jan. 9. 20:34
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
a cumi nem ördögtől való. Miért kell ennyi problémát köríteni hozzá?
2012. jan. 9. 20:41
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A bolhából csinálsz elefántot.Mi baja lenne attól ha cumizik?SEMMI.Akkor nagyon sok rossz anya van mert cumizik a gyereke.Köztük én is.
2012. jan. 9. 20:45
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Jaajh, dehogy vagy rossz anya :D

A picik, elmondom neked hogy nem tudják magukat megnyugtatni, ezért kell nekik mindig valami szopizni való, a félre értők adják is neki harciasan a cicit mert ugyebár kériiii... :)

Pedig elmondom neked nem akarnak ők mindig enni olyan nincs hogy nem lakik jól 45 perc alatt!

És igen a védőnő jól mondta hogy hasfájós lesz mert, egy: a levegő miatt (nem olyan erős az állkapcsuk még, hogy levegő nélkül tudjon nyelni) a másik pedig hogy a gyomrocskája állandó mozgásban van az evés miatt !

Szóval a lehető legjobbat tettétek vele!

Kb. 3 hónaposan fedezik fel a kezüket és hogy lehet ujjacskát is szopizni anya cicije helyett!

Viszont a cumi neked is és neki is jó most....!

Szóval én azt mondom nemhogy rossz de a legjobb anya vagy azért mert rájöttél milyen erős szopi reflexe van a kicsinek :)

Üdv: egy 6 hónapos cumis baba anyukája! (aki már csak a babkocsiba cumizik, mert alvásra 2 hónapos korától az újját használja :D

2012. jan. 9. 20:51
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

nagyon is jól tetted hogy adtál neki cumit!Inkább mint hogy a melleden lógjon egész nap!na akkor tuti hasfájós lenne!Semmi baj nincs a mai cumikkal,mindeggyik fogyszabályozós és ha őt ez nyugtatja meg akkor add neki!Sőt én inkább ennek a híve vagyok minthogy az újját szopizza hisz azt nem tudod elvenni tőle soha!Láttam már sajna 7 éves ujjszopós gyereket...hát no comment!

Nagyon jól cselekedtetek a férjeddel és nagyon is jó Anya vagy!

Gratulálok és örömteli babázást kívánok nektek!

2012. jan. 9. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!