Kislány után kisfiú. Mennyire volt más/nehéz a kezdet?
Én nagyon "lányos" beállítottságú vagyok.
Nem sokára megszületik a kisfiúnk és félek, hogy nem tudok majd "mit kezdeni vele".
Mielőtt mindenki lehurrogna, nem arról van szó, hogy nem tudom ellátni és nem fogom szeretni, csak a szűk családi körömben még nincs egy fiú sem. Amikor a lányom megszületett mindent lazábban vettem, hiszen felnőtt mellettem már 5 kislány(tesóim gyerkőcei), de most egy kicsit félek.
Érzett már valaki ilyesmit?
Pont úgy voltam én is, mint a kérdező. :-) Aztán megérkezett a kisfiam és olyan, de olyan egyszerű volt vele az élet!! Jobb alvó, jobb evő, mint a lányom volt, most így másfél évesen azért a dackorszak erőteljesebben jelentkezik, mint a leányzónál anno, de azért jól kezelhető.
Nagyon hamar természetessé válik ám, hogy kisfiú is van a háznál! Az enyém is kis zsúdár, bújós, ragaszkodó, muszáj imádni. :-))
Eleinte voltak olyan vicces sztorik, amíg meg nem szoktam, hogyan is működik egy kisfiú, hogy pl. felhívtam a barátnőmet, akinek fiai vannak, hogy normális-e, hogy áll a kis pöcök egy pár napos babánál, amikor popsitörlővel tisztogatom egy megakaki után... A barátnőm jót nevetett, de megnyugtatott, hogy bizony ez így működik... Pisilni is jó távolra tudnak, vicces volt, amikor fürdetés előtt a pelenkázón homlokon pisilte magát. :-))
Ugyanezt éreztem én is, mikor megtudtam, hogy másodjára fiú van a poackomban. Én is nagyon lányos vagyok (voltam), azt simán el tudtam volna kézelni, hogy akár 3 lányom legyen, de hogy fiúból csak egy is... Nagyon fura volt. :))
A lányom 5 éves, a fiam már 10 hónapos, imádom őket, semmi különbség nincs, csak mikor a pelust kibontom :)))
Szóval teljesen természetes, hogy félsz, de ez azonnal el fog múlni, amint megszületik a picur.
Könnyű szülést és jó babázást kívánok! :)
Nem nehéz volt csak más:)Hogy odalent kis szép husika helyett egy bumszli van.Sokkal több krém is kell rá.Ja,és a legfurább volt,mikor az első kaksinál szembesültem vele h a zacsi alatt is tiszta rotyi:)Arra nagyon kell figyelni.
12 hetes uh-on én is beijedtem h jajj,ez tök más lesz.És igen,igazi kis pasi,milliószor hisztisebb,érzékenyebb,de olyan jó kimondani h kisfiam:)Már örülök h inkább fiú lett másodjára.Te is belejössz,meglátod,nagyon klassz!
Könnyű szülést,jó babázást!
Jajj Csajok! Köszi mindenkinek!
Kicsit megnyugodtam és jókat mosolyogtam a sztorikon! Biztos nekünk is lesznek ilyenek! :)
Van egy tizenéves nagylányom, és most már egy 1 éves fiam is. Hááát, ég és föld!:) Eleve nehéz volt újra belerázódni a babázásba, aztán pedig megszokni, hogy teljesen más temperamentum a két gyerek.
Sokszor mondtam eleinte a férjemnek, hogy a lányunk bezzeg nyugodtabb volt, nem kellett ennyit loholni utána, nem volt ilyen akaratos, sosem pisilt bele a saját szájába pelenkázás közben, stb! Aztán a férjem közölte, hogy "de ő nem a lányunk! Ugyan bontsd már ki a pelenkát, és nézd meg: ugyanazt látod? Na látod! Ő fiú!":D:D
Nálunk 2 kislány mellé most fog érkezni egy kisfiú. Én is lányos beállítottságú vagyok, teljesen megértelek.
Egyenlőre még én sem tudom, hogy smint lesz...
Nálam fordítva van a helyzet. Én sose voltam "csajos" és mindig úgy képzeltem, hogy két kisfiam lesz, majd szépen játszanak együtt,ezért is akartam kis korkülönbséggel szülni. Aztán kiderült, hogy másodjára lányt várok, és bevallom őszintén, hogy csalódott voltam.
Most két hónapos a lányom, és szerelem volt első látásra:)
Kicsit fura volt, hogy olyan pici (600 gramm-mal kisebb volt, mikor megszületett, mint a fiam), és kicsit nehézkesebb tisztán tartani a nuniját, mert a fütyivel ugye nincsenek ilyen gondok:)
És ahhoz képest, hogy én nem vagyok öltözködős, a kislányomat nagyon csinin öltöztetem, imádok vele babázni:)
20 hós a fiam, és két hós a lányom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!