Miért jó egymást túlűberelni? Vajon van jelentősége a gyermek fejlődésében a későbbiekben annak, hogy mikor forgott, mászott vagy tanult meg járni? (Pl. : kérdezte tőletek valaki a gimis vagy fősulis felvételin, hogy mikor kezdtetek el mászni? )
De jó hogy valaki bedobta ezt a témát :)
Képzeljétek az én gyerekem....
Na jó, nem így kezdem :D
Szóval mi egy közepesen de megfelelően fejlődő kicsi lány szülei vagyunk!
Pont 6 hónapos korára duplázta meg a súlyát, időre meg fordúlt, stb....!
Mégis mikor beszélek egy némely anyukával olyan szinten rám tudnak licitálni, hogy csak lesek..... :O
Hogy ők ezt a súlyt már 4 hónaposan elérték meg nekik már van foguk meg stb.....
Hát én azt kérdezem miért jó egy dagi baba ( aranyos) de ennyi, miért jó hogy négy hónaposan foga van ( hamarabb romlik)
Szóval lassan megtanulom azt hogy az én gyerekem azért mert a megfelelő időben csinálja a dolgokat nem hogy nem fejletlen hanem sőt Így a legegészségesebb!
Azok az anyukák akik pedig "vagánykodnak" azok vegyenek kutyát és idomítsák, na azzal vagánykodhatnak! :D
Üdv.: Egy 6 hónapos csoda baba anyukája :D
"Az én fiam meg három hónappal hamarabb született. Sajnos ez igaz, viszont most lesz 1 éves, és ül, áll, kúszik, mászik, kapaszkodva lépeget, és utolérte időre született társait. Szerintem ezt nehéz űberelni...:)
Viszont van egy 12 éves lányom, és mostanában csak azt kérdezgetik tőle, hogy "mikor volt a muhi csata?"...:)))"
ezt én írtam. Hát ennyi.:)
Az én egy hónapos fiam most egymás után kétszer is büfizett kaja után!
Na ezt übereljétek!:)))
Számomra kettős ez a kérdés. Egyrészt hülyeségnek tartom, mert ezek a kezdeti eltérések általában tényleg nem bírnak jelentőséggel. Csak arra jók, hogy egymást idegesítsék vele az anyukák. Másrészt néha mégis érdemes odafigyelni az ilyesmire. Én egy darabig nyugtatgattam magam, hogy a lányom rendben van, hiszen éppen az átlagos alján mozgott mindenben. Végül csak győzött a megérzés, és kivizsgáltattam. Hát nem részletezem, de volt okom az aggodalomra.
Nálunk amúgy elég sok extremitás előfordult a gyerekeim között. Például a legkisebb 2,5 hónapos korára duplázott, az egyik tesójának pedig 14,5 hónaposan jött ki az első foga.
Nahát, az én Fiam meg az is csoda, hogy összejött :-)
Nem "jókor" voltunk együtt az Apjával, nem ment fel a hőm, stb ... Mégis megszületett, mégpedig úgy, hogy egy hatalmas csomó volt a köldökzsinórján, amit a "biztonság kedvéért" még a nyakára is tekert ... (és ez sajnos nem vicc)
Nekem Ő ezért Csoda!!!
Igen én is így érzem, hogy a szülők versenyeznek azzal hogy ki a jobb ha a gyermek ezt vagy azt ideje korán csinál. Én azon szoktam a legjobbakat nevetni amikor ismerőseimnek megszületik a babájuk és már egyből úgy kezdik az első nap után, hogy nagyon jó alvó baba--- pfff, hát minden baba alszik a születése után egy nagyot....
De szerintem az is belejátszhat, hogy sok szülő szereti azt hinni hogy gyermeke különleges és valójában minden gyermek különleges, de nem attól mert hamar másznak, fordulnak, vagy mert gyorsan kijött a foguk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!