Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért jó egymást túlűberelni?...

Miért jó egymást túlűberelni? Vajon van jelentősége a gyermek fejlődésében a későbbiekben annak, hogy mikor forgott, mászott vagy tanult meg járni? (Pl. : kérdezte tőletek valaki a gimis vagy fősulis felvételin, hogy mikor kezdtetek el mászni? )

2012. jan. 9. 15:09
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
A fiam pont 7 hónaposan felállt,10 hónaposan ment. Sosem mászott. Sajnos meg is van az eredménye. A kézügyességé nagyon rossz. Harmadikas de nem tudja normálisan leírni a számokat betűket. Nem tudja őket megformálni,kilóg a szám a kockából betűk pedig aprók. A lányom 7 hónapos múlt és a forgáson kivül semmit sem csinál.
2012. jan. 9. 15:39
 12/37 anonim ***** válasza:

Egyetértek mindenkivel!

Egyrészt szerintem is ez az anyukák versengése, másrészt a némelyik doki tényleg hülye.

Az én fiamra az egyik egy hetesen azt mondta,hogy hypotón,mert nem tartja a fejét. A másik meg, hogy még jó,hogy ilyenkor nem tartja, nem is kell és nehogy nekiállja ülésbe húzogatni.

Azóta persze semmi gond.

2012. jan. 9. 15:41
 13/37 anonim ***** válasza:
Barátnőm a koraszülött babájával járt vizsgálatokra, 1 éves lehetett, mikor a dokinő megkérdezte, hogy miket rajzolgat már.
2012. jan. 9. 15:42
 14/37 anonim ***** válasza:

Én nevetségesnek tartom az ilyen anyukákat. Minden gyermek fejlődése más.

Az én kislányom le van maradva a "korához képest", viszont korábban is született. Nem attól függ az értelmi szintje a babának, hogy mikor kezdi el tartani a fejét, meg mikor mászik.

Az én gyermekemet akkor is imádom, ha majd csak 6 hónaposan fordul meg. Mert az enyém!

2012. jan. 9. 15:42
 15/37 anonim ***** válasza:
76%
húúú, elolvastam a kérdést és a válaszokat is amit a kérdező belinkelt! Atya Úr Isten! Ez most komoly??? van olyan baba aki már rögtön a megszületése utáni napon tartja a fejét??? Hát ezt az én fiam nem csinálta és nem venném észre hogy ez probléma. Nem értem az ilyen anyukákat akik versenyeztetik a csemetéjüket. Nekem a másik kedvencem amikor azt olvastam itt, hogy valaki már 5 hónaposan töltött káposztát ad a gyereknek! Szegény gyerkőcöket sajnálom
2012. jan. 9. 15:44
 16/37 anonim ***** válasza:
90%

Én is egyet értek, de én lassan már ott tartok, hogy szégyellnem kellene, hogy a fiam mindent korán csinál. Nem merem mondani a családon kívül senkinek a mozgásfejlődését, mert nem akarom, hogy nagyképűnek tartsanak, de amikor elég korán elkezdett járni, igenis büszkén tettem ki róla videót.

Na pontozzatok le, mert büszkélkedtem vele. :)

2012. jan. 9. 15:46
 17/37 anonim ***** válasza:
21%

Én is válaszoltam a linkelt kérdésre! Szerintem mindenki a kérdésre válaszolt.

Van akinek ügyesebb a babája, van akinek kevésbé csak ezt sokan nem értik meg.

Egyébként én válaszoltam, hogy mindkét gyerekem tartotta a fejét a kórházban. :))

Na most ezt nem azért írtam, hogy mindenkit übereljek, hanem mert így volt. Mindkettő 4 kg fölött született a kicsi pl 4700 g-mal és 59 cm (és mielőtt megvádolnátok, nem zabáltam hülyére maga terhesség alatt, nem voltam cukros, egészségesen táplálkoztam, nem szedtem terhes viatmint -bár ezzel lehet hogy szentségtörést követtem el- a fiam makk egészséges, nálunk mindenki 4 kg fölött született,a férjem is, én is!)

És lehet hihetetlen, de a pici újszülöttek mellett olyan, volt a fiam, mint egy 3 hónapos, én nem tudom milyen egy pici baba, soha nem volt pici babám, gőzöm sincs, hogy miket csinál egy 3 kg-mal és 51 cm-rel született picur. Soha előtte nem fogtam babát, én szültem elsőnek a családban és a baráti körömben. Az enyémek erősek és masszívak voltak, hasra fektetve felemelték a fejüket,( a hitetlenkedőknek nagyon szívesen teszek fel képet!!!!) függőlegesen fogva, pedig tartották, nem nyeklettek jobbra, balra. Mindkettőnek csodájára jártak a csecsemősök, a gyerekorvosunk teljesen normálisnak talált mindent, nincs semmi féle agyi rendellenességük, okos, ügyes mindkettő. A nagy 3,5 éves ovis és semmivel nincs előbbre a társainál, átlag 3,5 éves, a fiam 1 éves ő ugyan még átlagon felüli a méreteivel (12,5 kg és 84 cm), de valószínű 3 éves korára ő is átlag lesz!

Sajnálom, hogy ezt mások nem tudják elfogadni! Nekem semmi bajom vele, hogy másnak a gyereke csak 1 évesen indul el, vagy később. Én ennék a legboldogabb, ha az 1 évesem után nem kéne lóhalálába rohannom és megülne a babakocsiban.

És hogy a kérdésre is válaszolja, tőlem soha nem kérdezték, hogy mikor másztam, mentem stb...

A linkelt kérdésben viszont azt kérdezték, hogy mikor mászik, ül fel egy baba? Persze benn volt, hogy átlagos, de kinek mi az átlagos. Nyilván mindenkinek a sajátja az átlagos.

Lehet nyomni a lepontozást!

2012. jan. 9. 15:48
 18/37 anonim ***** válasza:

Ja,hogy hason fekve tartotta a fejét?

Hát azt elég sokan csinálják már pár naposan is.:) Illetve azért még tartásnak ne nevezzük, csak emelgeti. Azt az enyém is csinálta. Bár én erre nem azt mondtam, hogy tartja.

Nekem a fej megtartása az az,hogy ha ülésbe húzzák, akkor tartja. Na azt azért nem igen csinálják pár napos babák!:)

2012. jan. 9. 15:55
 19/37 anonim ***** válasza:
Kommunikációs hiba! :)) Na azt azért nem csinálta!
2012. jan. 9. 15:58
 20/37 anonim ***** válasza:
hihihi ez jó :)) na hát igen ez az amikor ki mit ért alatta című dolog...szóval a véletlenül kigagyogott aja aját én nem hívom úgy hogy már beszél és ANYÁT HÍVJA :) Más meg lehet hogy igen:)
2012. jan. 9. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!