Miért jó egymást túlűberelni? Vajon van jelentősége a gyermek fejlődésében a későbbiekben annak, hogy mikor forgott, mászott vagy tanult meg járni? (Pl. : kérdezte tőletek valaki a gimis vagy fősulis felvételin, hogy mikor kezdtetek el mászni? )
Egyetértek mindenkivel!
Egyrészt szerintem is ez az anyukák versengése, másrészt a némelyik doki tényleg hülye.
Az én fiamra az egyik egy hetesen azt mondta,hogy hypotón,mert nem tartja a fejét. A másik meg, hogy még jó,hogy ilyenkor nem tartja, nem is kell és nehogy nekiállja ülésbe húzogatni.
Azóta persze semmi gond.
Én nevetségesnek tartom az ilyen anyukákat. Minden gyermek fejlődése más.
Az én kislányom le van maradva a "korához képest", viszont korábban is született. Nem attól függ az értelmi szintje a babának, hogy mikor kezdi el tartani a fejét, meg mikor mászik.
Az én gyermekemet akkor is imádom, ha majd csak 6 hónaposan fordul meg. Mert az enyém!
Én is egyet értek, de én lassan már ott tartok, hogy szégyellnem kellene, hogy a fiam mindent korán csinál. Nem merem mondani a családon kívül senkinek a mozgásfejlődését, mert nem akarom, hogy nagyképűnek tartsanak, de amikor elég korán elkezdett járni, igenis büszkén tettem ki róla videót.
Na pontozzatok le, mert büszkélkedtem vele. :)
Én is válaszoltam a linkelt kérdésre! Szerintem mindenki a kérdésre válaszolt.
Van akinek ügyesebb a babája, van akinek kevésbé csak ezt sokan nem értik meg.
Egyébként én válaszoltam, hogy mindkét gyerekem tartotta a fejét a kórházban. :))
Na most ezt nem azért írtam, hogy mindenkit übereljek, hanem mert így volt. Mindkettő 4 kg fölött született a kicsi pl 4700 g-mal és 59 cm (és mielőtt megvádolnátok, nem zabáltam hülyére maga terhesség alatt, nem voltam cukros, egészségesen táplálkoztam, nem szedtem terhes viatmint -bár ezzel lehet hogy szentségtörést követtem el- a fiam makk egészséges, nálunk mindenki 4 kg fölött született,a férjem is, én is!)
És lehet hihetetlen, de a pici újszülöttek mellett olyan, volt a fiam, mint egy 3 hónapos, én nem tudom milyen egy pici baba, soha nem volt pici babám, gőzöm sincs, hogy miket csinál egy 3 kg-mal és 51 cm-rel született picur. Soha előtte nem fogtam babát, én szültem elsőnek a családban és a baráti körömben. Az enyémek erősek és masszívak voltak, hasra fektetve felemelték a fejüket,( a hitetlenkedőknek nagyon szívesen teszek fel képet!!!!) függőlegesen fogva, pedig tartották, nem nyeklettek jobbra, balra. Mindkettőnek csodájára jártak a csecsemősök, a gyerekorvosunk teljesen normálisnak talált mindent, nincs semmi féle agyi rendellenességük, okos, ügyes mindkettő. A nagy 3,5 éves ovis és semmivel nincs előbbre a társainál, átlag 3,5 éves, a fiam 1 éves ő ugyan még átlagon felüli a méreteivel (12,5 kg és 84 cm), de valószínű 3 éves korára ő is átlag lesz!
Sajnálom, hogy ezt mások nem tudják elfogadni! Nekem semmi bajom vele, hogy másnak a gyereke csak 1 évesen indul el, vagy később. Én ennék a legboldogabb, ha az 1 évesem után nem kéne lóhalálába rohannom és megülne a babakocsiban.
És hogy a kérdésre is válaszolja, tőlem soha nem kérdezték, hogy mikor másztam, mentem stb...
A linkelt kérdésben viszont azt kérdezték, hogy mikor mászik, ül fel egy baba? Persze benn volt, hogy átlagos, de kinek mi az átlagos. Nyilván mindenkinek a sajátja az átlagos.
Lehet nyomni a lepontozást!
Ja,hogy hason fekve tartotta a fejét?
Hát azt elég sokan csinálják már pár naposan is.:) Illetve azért még tartásnak ne nevezzük, csak emelgeti. Azt az enyém is csinálta. Bár én erre nem azt mondtam, hogy tartja.
Nekem a fej megtartása az az,hogy ha ülésbe húzzák, akkor tartja. Na azt azért nem igen csinálják pár napos babák!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!