Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagy baj ha 3 hetes babamat...

Nagy baj ha 3 hetes babamat hagyom sírni 15-20 percet ugy h nem foglalkozom vele?

Figyelt kérdés
ez alltalaban ejjel van nagyon hozzaszokott hogy kezben alszik el,ringatni kell pedig napkozben simán elalszik magatol.Nem akarok rossz anya lenni ô a mindenem,csak nagyon faraszto mikor mar mindent megtettel cicizett sokaig,pelus csere is volt simogatas,mellkasra tettem hatha rajtam elalszik de amint letettem akar mellenk akar az agyaba rogton nyugoskodik majd sir.Tegnap hagytam 15 percig hogy sírjon es elaludt magatol.Persze nem az az eros torkaszakadtabol síras volt,mert akkor tudom vmi baja van,csak sírt de azert ezis eleg hangos...
2012. jan. 9. 12:09
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
68%

Egy 3 hetes baba azért sír mert a szükségletei nincsenek kielégítve. èn soha nem hagynék egy ennyi idös babát 15 percet sírni.

Inkább elgondokodnék mi lehet a baja. kérdem én, te mint felnött szeretsz egyedül aludni? gondolom azért választottál párt hogy valaki legyen melletted, hogy valakit szerethess és hozzá bújhass. na a gyereked is csak ennyit szeretne. törödést, hozzábújást.

szerintem rosszul tetted hogy hagytad sírni.

én nem vagyok ez az igazán kötödö nevelés híve, én egyböl letettem ha nem sírt, és soha nem vettem fel csak úgy, de nem hagytam sírni, mert éppen éjszaka volt. akkor volt hogy 1 órát is ringattam.

2012. jan. 9. 12:13
 2/25 anonim ***** válasza:
95%
ilyen picit nem szabad hagyni sírni. Én még most sem hagyom hogy sírjon, pedig már 6,5 hónapos, mert biztos, hogy azért sír, mert valamire szüksége van. Lehet hogy csak rám. Nálunk is úgy volt, hogy nem tudtuk este berakni a kiságyába, de ez 3 hónapos korára megváltozott, de még a mai napig van, hogy berakjuk és 20 perc múlva sír. Ilyenkor megvigasztaljuk és visszarakjuk. Majd kialakul, idő kell neki, amíg megszokja a kinti életet.
2012. jan. 9. 12:18
 3/25 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem nem baj, hogy ezt tetted.Gondolom nem egész éjjel játszotta ezt, mert mondjuk ha éjjelente 4-5* csinálná akkor én nem hagynám sírni, de ha egyszer csuinálta és utána szépen elaludt akkor szerintem nem baj.

Próbáld úgy szoktatni, hogy inkább nappal kelljen ringatni és éjjel nem, így mindkettőtök álma nyugodt marad.

1 éves kiscsaj anyuja

2012. jan. 9. 12:19
 4/25 anonim ***** válasza:
79%

Elég nagy baj.

Egy ekkora baba azért sír (és úgy fél éves korig ez nagyjából igaz), mert valami baja van. Ki kell deríteni mi, és orvosolni. Főleg, ha a hasadra teszed, vagy magatok közé, és akkor sem nyugszik meg, akkor tutira valami nem stimmel, azért sír.

Esetleg hasfájás, puki/büfi.

Sajnos az anyaság ilyen sport. Vannak "álombabák", és kevésbé azok. Egyik gyerekemmel én is jártam úgy, hogy éjjel összeestem és elaludtam a síró baba mellett valahogy. Amikor felébredtem, már aludt, de hogy közben mi történt... ?

Mivel gondolom első gyerek, próbálj napközben aludni/pihenni, amikor ő is alszik. És kideríteni, mi a baja, ez a legfontosabb!

2012. jan. 9. 12:21
 5/25 anonim ***** válasza:
96%
Tudom,hogy nagyon fárasztó, megértelek...Az én babám is nagyon sírós volt éjjel az első hetekben. Mindig felvettem, ringattam, mert tudtam, hogy egy ekkora baba még nem tud "manipulálni", és valamire szüksége van-ha evett,tisztába lett téve, akkor leginkább a közelségemre vágyott:).Úgyhogy volt, hogy óránként mentem be hozzá, de ha megnyugodott,mindig leraktam az ágyába. Ennek az időszaknak egyszer csak vége lett, és azóta, este beteszem a kiságyába, bekapja az ujját, oldalára fordul, és alszik reggelig:) Úgyhogy azt tudom javasolni, hogy vedd fel, ringasd, és ha megnyugodott, tedd vissza. Akár éjszaka többször is. Így megtanulja, hogy mindig számíthat rád_:) Meglátod napról napra könnyebb lesz. Kitartás!!!!
2012. jan. 9. 12:26
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
3 hetesen még nem azért sír, mert kézbe lett szoktatva. Próbáld ki, hogy jó szorosan (épeszű határokon belül) bebugyolálod egy takaróba, úgy hogy ne mozogjon a kis karja, Sokkal megnyugtatóbb neki, ha nincs szabadon a kis karja. próbáld csak ki!
2012. jan. 9. 12:34
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Lányom 7 hónapos koráig volt sírós. Nagyon-nagyon sokat sírt, akár napi 10-12 órát is. Több vizsgálaton is voltunk, de nem derült ki szerencsére semmi betegség sem. Azóta is rejtély mi baja volt.

Sajnos mivel ilyen sokat sírt, volt hogy mi is hagytuk őt sírni, egyszerűen belefáradtunk, nem tudtuk napi tizenórákat ringatni. S ilyenkor jött a lelkiismeret-furdalás, de egyszerűen nem tudtam megtenni, hogy egész nap fogom őt. Most amúgy egy egészséges, és ragaszkodó másfél éves gyerek.

Ha tudod, van erőd, vedd fel őt, segíts neki, még nagyon pici, még csak most bújt ki a pocidból, meg kell szoknia a külvilágot.

Légy kitartó, türelmes. Én jó pár hónap után fáradtam el, az első hetekben viszont nagyon fontos, hogy ott legyél neki. Viszont most nehogy lelkiismeret-furdalásod legyen, egyszer-egyszer úgyis elfárad az ember, a babádnak nem lesz ettől baja, de ne add fel hamar!

2012. jan. 9. 13:00
 8/25 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem meg nem baj! Nekem egy gyerekem van,de ha lenne második (nem lesz), teljesen másképp csinálnám. Mi is minden nyekkenésre vettük föl és ringattuk, 10 hónaposan még járkálva - ringatva aludt el, különben üvöltött (iszonyatos hangosan) ,ma már majdnem kétéves, de egy percet nincs el magában, állandóan kapaszkodik, jön utánam mindenfele, lépni nem tudok tőle, ha elmegyek WC-re, vagy csak egy kv-t főzni már sírva jön, hogy vegyem fel, vagy menjek vele. Egyedül nem játszik, képtelenség tőle bármit megcsinálni itthon a háztartásban. Biztos hoyg ha most kezdeném, vagy 2. gyerekünk születne, nem így csinálnám, hagynám sírni (persze azért ahogy te is irtad, meg lehet különböztetni a sírásokat, hogy tényleg van-e baja, vagy csak a "megszokás", hogy mennyivel jobb már ha fogják a kis popómat és hurcikálnak...) !

Szóval lehet lepontozni, de én ma már az arany középutat választanám, néha felvenném, de inkább próbálnám arra szoktatni,hogy magától is megnyugodjon / elaludjon.

Ja és megsúgom, nálunk is van olyan éjszaka, hogy nyávog, hogy Aja,aja, nem megyek át (hacsak nem sír nagyon hangosan, vagy kér inni) ,és kb. 10 perc alatt visszaalszik, míg ha bemegyek, akkor muszáj ottmaradnom vele akár egy órán keresztül is! De én is még csak most kezdtem ezt el, eddig én is egyből ugrottam...de nem lehet ezt a végtelenségig bírni.

2012. jan. 9. 13:12
 9/25 Alinaaa ***** válasza:
29%
Bízz magadban. Ilyenkor már meg lehet különböztetni a sírásokat. Egyszer-egyszer szerintem nem baj, ha sír egy kicsit. Szerintem sokszor babától és helyzettől függ, hogy meddig lehet hagyni sírni.
2012. jan. 9. 13:24
 10/25 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem sem baj. Megtettél mindent, megnézted, h mi lehet a baja, stb. Ha 15perc alatt dünnyögve visszaalszik, akkor nem volt semmi komoly problémája. Ha ordít, akkor ugyis tudod, h vmi nem stimmel. Nem kell, h rászokjon az ölben alvásra, mert te jársz rosszul. 2fiam van, az elsőt felkapkodtam, most iszom meg a levét (2éves), a másik fél éves, semmi baja, már most eljátszik egyedül, és soha nem sír. Ezt komolyan mondom, néha dünnyög alvá előtt a kiságyban, de áldott jó baba. Az első 3-4 alkalommal amúgy nekem is sírt, de rájött, h anya úgysem ugrik mindenre. Szerintem jól tetted, majd neked lesz könnyebb idővel!!!
2012. jan. 9. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!