Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért eszik ilyen keveset?

Miért eszik ilyen keveset?

Figyelt kérdés
4,5 hós anyatejes babám naponta 6x eszik (4 óránként) 60-160 közötti mennyiséget, ami nagyon kevés és ennek következtében nem is hízik (3 hét alatt csak 12 dkg.t hízott összesen). Amúgy jó kedvű, nagyon mozgékony kiegyensúlyozott baba csak nem hízik kellőképpen. Tejem van bőven (hiába próbálok többet beleerőltetni, mert visszabüfizi), nem beteg, nem fogzik, nem hasfájós. Mindenképp szerettem volna 6 hós koráig csak szoptatni, de ennyi súlygyarapodás mellett nem hiszem, hogy sikerülni fog. Volt valaki hasonló helyzetben? Mi lehet a probléma és a megoldás? Holnap úgy döntöttem elviszem a dokihoz, mit javasol? Ma adtam először 3 kiskanál frissen facsart almalevet először. Ti mit tennétek hasonló helyzetben?
2012. jan. 8. 16:44
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Lehet, hogy sokan megköveznek érte: én megkérdezném a dokit, nem kellene-e 1-2 étkezést tápszerrel kiváltani.
2012. jan. 8. 16:59
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha jókedvű meg minden, akkor nem hiszem, hogy bármi baj van. Egyszerűen ilyen fajta, semmit nem tudsz vele csinálni. Nem minden baba nagy étkű. a hozzátáplálás biztos, hogy nem fog segíteni, mert a szilárd ételt meg sem tudja emészteni ennyi idősen, az csak átmenne rajta.

És tápszert se adj neki, a tejed biztos hogy jó, mert mindig a baba igényeihez igazodik.

[link]

Elsőnek: megkérdezhetem, hogy mégis miért kéne a kérdezőnek tápszerre váltania?

2012. jan. 8. 17:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem "kellene", és nem "váltani". Ha aggasztja a kérdező anyukát, megnyugtató lehet, ha szakembert kérdez erről. És nem váltani, csak kiegészíteni, HA AZ ORVOS INDOKOLTNAK LÁTJA.
2012. jan. 8. 17:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Először is próbáld meg többet kivinni friss levegőre, az növeli az étvágyat. Próbáld meg ezt vagy kínáld többször de az tuti, nem éhezik! :) én megvárnám a hozzátáplálással a 6 hónapot!!!!!!!!!!

Inkább erről kérdezd a dokit/védőnőt.

Ha van elég pisi, kaki akkor pedig ne aggódj az étvágyuk szinte mindig változik.

2012. jan. 8. 18:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Mint ahogy a felnőtteknél is, a babáknál is vannak olyan napok/időszakok, amikor kevesebbet eszik. És tényleg ha jókedvű, mozgékony, akkor semmi baj. Van olyan, hogy stagnál a súlyuk is, nem kell megijedni. Ha fogy, akkor van gáz.

Egyébként nem értem a tápszert ellenzőket, tele van vitaminnal, az anyatejet meg ha nem vizsgálják be, nem tudhatod, hogy miből mennyit tartalmaz. Nem hiába találták ki. Van olyan, hogy valakinek túl vizes, túl kevés, ezt tudomásul kell venni, hogy genetikai okai is vannak, tehetünk akármit.

De mindent összevetve, ha hízik is valamennyit, akkor semmi baj. A levegőztetést én is ajánlom.

2012. jan. 8. 19:01
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Amúgy minden nap 1,5-2 órát sétálunk :-)!
2012. jan. 8. 19:29
 7/8 anonim ***** válasza:

5. válaszolóval részben egyet értek. De abban, nem hogy valakinek zsírosabb vagy vizesebb a teje. Mert ez egyszerűen nem igaz. Az anyatej - ha van -, akkor mindig olyan összetételű, mint amire a babának szüksége van.

És igazad van, a tápszer sem az ördögtől való, de ha nem muszáj - és nagyon sok esetben nem az -, akkor inkább anyatejet kapjon a baba. Mert az a neki való.

2012. jan. 8. 20:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát az a 120 gros gyarapodás nem valami sok, az orvos biztos ír majd fel tápszert. De azt írtad, hogy van elég tejed, csak ő nem akar enni, úgyhogy nem hinném, hogy a tápszert jobban elfogadná. A hozzátáplálást jó hogy elkezdted, mert az nem 5 perces folyamat, úgyhogy közben azzal is haladsz, ki tudja lehet hogy az jobban fog majd neki tetszeni.

Az orvossal mindenképp beszélj, lehet hogy javasol majd néhány vizsgálatot, pl vizelet, esetleg vérkép, vagy ha már mást nem tud, akkor gastroenterológia.

Ja és az nem igaz, hogy addig nics gond, amig nem fogy, ő még nagyon pici, 100-120 grot hetente kellene gyarapodnia. Ő még fejlődésben van, és nem csak a teste, hanem az idegrendszere is, kell neki az energia. Ha már fogy,akkor nagy gáz van, mert le kell bontania a saját tartalékait.

2012. jan. 8. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!