Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Különszobába vigyem haza a...

Különszobába vigyem haza a babámat vagy inkább a mi hálószobánkban legyen a kiságy? Mit javasoltok?

Figyelt kérdés
2012. jan. 8. 13:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok,amikor egy szobában voltunk is külön ágyban aludtunk
2012. jan. 8. 14:47
 12/20 Kerria ***** válasza:

Tápszeres, 5 hetes babám van. Kb. egy hete került át a szobájába, addig a hálóban volt velem a saját kiságyával együtt (de apa kiköltözött a dolgozóba). Azért volt jó eddig együtt aludni, mert amint ébredezett felébredtem, és azonnal tudtam készíteni neki a tápszert. Mire elkészült sem volt még sírás, így gyakorlatilag hamar visszaaludt. Most hogy külön szobában van, van hogy úgy bealszom, hogy már csak az elősírásra ébredek fel, és így nehezebb a visszaaltatás :(

Így azt javaslom, hogy egy szobában legyél a kicsivel, mindenképpen külön ágyban aludjon, és ahogy ritkul az éjszakai evés (nálam 1-2 kelés van éjjel) onnantól tedd külön szobába. Természetesen csak ha kivitelezhető.

Boldog babázást!

2012. jan. 8. 15:15
 13/20 A kérdező kommentje:

Hú, köszönöm a válaszokat!

Van külön szobája, igaz az még nincs teljesen berendezve. A kiságyat még nem vettünk meg. Viszont a van benne egy pót ágy nekem.

Én is külön szobát terveztem mindig, de mostanában többet lehurrogtam miatta, hogy úgy is az lesz a vége, hogy köztünk fog aludni a mi hálónkban, mert nem fogok állandóan átmászkálni a gyerekszobába és félni fogok egyedül hagyni.Viszont a gyerekszobába alakítottam ki mindennek helyet (pelenka, pelenkázó, stb.)

Arra is gondoltam, hogy ha más megoldás nem lesz, akkor majd az első pár hétben én alszom az ő szobájában, ha szükséges.

A párom 3 műszakos rendben jár dolgozni, ezért is nem akartam, egy szobában legyen velünk a gyerek. De erre a "hurrogók" válasza, csak annyi volt, hogy "Kibírja Apuka!" Te sem alszol, ő sem fog belehalni.

Ez persze sztem hülye felfogás, ugyanis ő dolgozik, és itthon is sok munkája van, plusz időt kell majd szakítania a gyerekre is...

...szóval néha olyan tanácstalannak érzem magam!! :)

2012. jan. 8. 15:15
 14/20 anonim ***** válasza:

6-os válaszadó vagyok és úgy látom gyakorlatilag az egyetlen aki a gyerekével együtt alvó a válaszolók közül. ;)

Ne hallgass senkire aki megmondja a tutit vagy hurrog! Úgy alakítsd ki az alvásotokat ahogy mindhármótoknak a legjobb! Próbáld ki mi az ami beválik a Ti életetekben! Külön szoba és külön ágy előbb-utóbb mindenképpen kelleni fog akárhogy is döntesz. :)

2012. jan. 8. 15:22
 15/20 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, én is együtt aludtam a lányommal 13 hónapos koráig, s azóta a juniorágya van a miénkkel összetolva. De nem ez volt a kérdés, ezért nem írtam le. :-)
2012. jan. 8. 15:36
 16/20 anonim ***** válasza:
2 hónapos koráig velünk aludt a kiságyban,majd átvittük a szobájába.
2012. jan. 8. 16:18
 17/20 anonim ***** válasza:
Ezzel én is bajba voltam mikor hazajöttünk. Én mindig is a különszoba híve voltam. kb. 6 hétig aludtam a babával, utána külön tettem. Mikor fogzás volt és éjjel sűrűn kelt, akkor pár napig megint együtt aludtunk. Egyébként mindig külön aludt. Most lassan 16 hós este besétál a szobájába és kéredzkedik az ágyába. Integet és egy szó nélkül alszik. Nem tudom hogy ennek köszönhető-e, de nálunk ez vált be, így kényelmes mindenkinek.
2012. jan. 8. 17:27
 18/20 anonim ***** válasza:
70%
az enyémek sose akartak az ágyunkban aludni. ha akar,nem kell megengedni.mindenkinek kell a privát szféra. az ember nő is,nem csak anya. és ott a férj is,aki nem csak apa.
2012. jan. 9. 00:55
 19/20 anonim ***** válasza:
Én pedig azt mondom, a szélsőségeket kell kerülni. Ahhoz, hogy egy baba/kisgyerek önálló és talpraesett emberke legyen, először azt kell kialakítani benne, hogy a szüleire bármikor számíthat. Ez nem azt jelenti, hogy együtt "kell" vele aludni, de semmi baj nem történik (sőt!), ha megengedjük neki, hogy velünk aludjon, ha beteg, ha fogzik, ha szorong, tehát ha igényli. Ha tudja, hogy a saját helyén is biztonságban van, akkor vissza fog térni oda minden gond nélkül az ilyen rendhagyó éjszakák után. És ezt tapasztalatból mondom. Bízni kell bennük és magunkban is. (utolsó válaszra)
2012. jan. 9. 08:06
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
utolsó előtti vagyok: ha beteg volt,vagy félt,én mentem be hozzá,melléfeküdtem. volt h 1 hétig a földön aludtam.én azt nem tartom jónak ha egy gyerek dönti ezeket el. ha fél,szól. nem az a megoldás h járkál össze vissza a lakásban és oda megy ahová akar. pont ezzel tesz az ember neki rosszat: h nem korlátozza. mert nem lesz neki kapaszkodó
2012. jan. 10. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!