Különszobába vigyem haza a babámat vagy inkább a mi hálószobánkban legyen a kiságy? Mit javasoltok?
Tápszeres, 5 hetes babám van. Kb. egy hete került át a szobájába, addig a hálóban volt velem a saját kiságyával együtt (de apa kiköltözött a dolgozóba). Azért volt jó eddig együtt aludni, mert amint ébredezett felébredtem, és azonnal tudtam készíteni neki a tápszert. Mire elkészült sem volt még sírás, így gyakorlatilag hamar visszaaludt. Most hogy külön szobában van, van hogy úgy bealszom, hogy már csak az elősírásra ébredek fel, és így nehezebb a visszaaltatás :(
Így azt javaslom, hogy egy szobában legyél a kicsivel, mindenképpen külön ágyban aludjon, és ahogy ritkul az éjszakai evés (nálam 1-2 kelés van éjjel) onnantól tedd külön szobába. Természetesen csak ha kivitelezhető.
Boldog babázást!
Hú, köszönöm a válaszokat!
Van külön szobája, igaz az még nincs teljesen berendezve. A kiságyat még nem vettünk meg. Viszont a van benne egy pót ágy nekem.
Én is külön szobát terveztem mindig, de mostanában többet lehurrogtam miatta, hogy úgy is az lesz a vége, hogy köztünk fog aludni a mi hálónkban, mert nem fogok állandóan átmászkálni a gyerekszobába és félni fogok egyedül hagyni.Viszont a gyerekszobába alakítottam ki mindennek helyet (pelenka, pelenkázó, stb.)
Arra is gondoltam, hogy ha más megoldás nem lesz, akkor majd az első pár hétben én alszom az ő szobájában, ha szükséges.
A párom 3 műszakos rendben jár dolgozni, ezért is nem akartam, egy szobában legyen velünk a gyerek. De erre a "hurrogók" válasza, csak annyi volt, hogy "Kibírja Apuka!" Te sem alszol, ő sem fog belehalni.
Ez persze sztem hülye felfogás, ugyanis ő dolgozik, és itthon is sok munkája van, plusz időt kell majd szakítania a gyerekre is...
...szóval néha olyan tanácstalannak érzem magam!! :)
6-os válaszadó vagyok és úgy látom gyakorlatilag az egyetlen aki a gyerekével együtt alvó a válaszolók közül. ;)
Ne hallgass senkire aki megmondja a tutit vagy hurrog! Úgy alakítsd ki az alvásotokat ahogy mindhármótoknak a legjobb! Próbáld ki mi az ami beválik a Ti életetekben! Külön szoba és külön ágy előbb-utóbb mindenképpen kelleni fog akárhogy is döntesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!