Cataflam cseppből mennyit adhatok?
Figyelt kérdés
2,5 éves kislányomnak jönnek a rágófogai. Nurofen van itthon, de semmilyen formában nem hajlandó bevenni, bármibe is keverem, nem issza meg. A fecskendőből, kanállal adva kiköpi.
Cataflam csepp van még, azt írja 1 éves kortól 14 éves korig 1-4 csepp. 1-et adnék, vajon hatásos lesz? Van valakinek tapasztalata? Hogyan kell beadni?
2012. jan. 8. 08:03
1/4 anonim válasza:
Szia!A cataflam nagyon erős fájdalomcsillapító,csak orvosi utasításra ajánlott.Én úgy tudom testsúlykilónként 1 csepp.A Panadolt se veszi be?Próbáld meg határozottabban beadni neki,mert ha olyan gyógyszer lenne ami nagyon fontos azt is be kellene adni valahogy.
2/4 anonim válasza:
Testsúlykilogrammonként 1 csepp.Pl:15 kg- 15 csepp.Az én fiam (4 éves) most kapta ugyanezt 3*18 csepp(18 kg) fogfájásra.Nyugodtan add neki,hatásos.Valamilyen folyadékba(én teába tettem)csepegtesd bele az adott mennyiséget,és úgy itasd meg vele(pohárból).Teát vagy vizet csak iszik.
3/4 anonim válasza:
A kisfiamnak írtak fel cataflam cseppet mikor a fülét felszúrták, napi 3*8 cseppet, akkor volt 4 éves és mivel elég picurka 13 kg volt a súlya. Mondjuk én nem adtam neki a 3*8 cseppet, csak egyszer adtam neki 8 cseppet,mivel nem panaszkodott,hogy fájna, így feleslegesnek gondoltam tömni a fájdalomcsillapítóval.Nem tudom ,hogy az egy csepp érne -e valamit egyáltalán, én belecsepegtettem kiskanálba és úgy vette be, nincs rossz íze.Mondjuk nekünk soha nem volt gond a gyógyszer be vétel, még a rossz ízüeket is simán bevette,már kisebb korában is.
4/4 anonim válasza:
Az nagyon erős gyógyszer én nem adnék neki... és valóban határozottan ad be neki a szuszpenziót, ha óvatoskodsz akkor persze hogy van "ideje ellenállni". Te vagy a felnőtt, beadod és kész. Biztos lesz hiszti, de utána magyarázd el neki, hogy ez az ő érdeke és te mennyire nagyon szereted stb, persze az ő szintjén, hogy megértse. előtte kár alkudozni úgy se akarja bevenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!