Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehetséges az hogy van tejem,...

Lehetséges az hogy van tejem, de még se akar szopizni a baba?

Figyelt kérdés
3 hónapos.Már egy hónapja azt játsza hogy nem akar szopizni.Először még csak ritkán,de most már minden szopiztatás egy kész szenvedés.Alig tudok bele "tuszkolni" egy kevés tejet.El vittem az orvoshoz,rátettük ott is cicire,és látta hogy mennyire ordít a cicin és nem akar szopizni.A súlya is alig nőtt egy hónap alatt.Azt mondta hogy azért lehet hogy nem szopizik,mert kevés tejem jön,és ez nem tetszik a babának.Erre föl az orvos javaslatára elkezdtem minden szopi után fejni a cicim,plusz szedni homeós bogyót rá.Pár nap múlva a tejem újra belövelt nagyon fájt a mellem feszült tele lett tejjel.Most már bőségesen van tejem,de azóta is fejem.De a baba még mindig ugyna úgy nem szopizik.Most már nagyon kétségbe vagyok esve,mert nem hízik szegény,és már rettegek az etetésektől,mert tudom hogy megint kínszenvedés lesz.Amit lefejek oda adom neki,úgy hogy felszívom inekciós fecskendőbe és abból spriccelem lassan a szájába,de úgy is ordít tőle.Volt hogy j kedve volt el votl a kiságyba,addig én fejtem tejcsit,elkezdtem neki oda adni és abba a pillanatba elkezdett ordítani.Utálhatja a tejem?Már több mint egy hónapja ezt csinálja,és már teljesen tanácstalan vagyok.Holnap viszem vissza az orvoshoz. De kiváncsi lennék a tapasztalatokra,volt e valaki így már?
2009. máj. 24. 09:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
És ha a lefejt tejcsit cumisüvegből adod neki úgyse jó neki?
2009. máj. 24. 09:40
 2/14 A kérdező kommentje:
Az orvos megtiltotta hogy cumis üveget használjak,mert azt mondta hogy arra rá kap és akkor még jobban nem fog szopizni ciciből.
2009. máj. 24. 09:42
 3/14 anonim ***** válasza:

Először is nyugodj meg, idegesen nem lehet szopiztatni- tudom, könnyű mondani, de a baba megérzi a szorongásod.

A doki megvizsgálta a kicsi nyelvét? Nincs lenőve?

Ez is lehet egy ok a nemszopásra.

Az injekciós tű helyett próbáltad kispohárból itatni? Óvatosan adagolva lehet, hogy nagyobb sikere lenne, mint a tűnek.

Esetleg próbáltad azt, hogy kicsi fejés után ráteszed újra a babát (lehet, hogy a hirtelen spriccelő tej zavarja)?

Ne add fel, meg fog oldódni a dolog!!!

2009. máj. 24. 09:50
 4/14 anonim ***** válasza:
Ha pohárból vagy cumisüvegből elfogadja, akkor nem a tejjel van a baja. Lehet, hogy tényleg a nyelvével van valami. A védőnő nem tudna segíteni? Mutass meg neki egy szoptatást, hátha ő látja hogy mi a baj.
2009. máj. 24. 09:54
 5/14 A kérdező kommentje:
Megvizsgálta a doki,mindent megnézett de azt mondta minden okés azon kívül hogy a súlya nem jól nő. Nem inekciós tűvel hanem csak a fecskendővel adom neki.Szoktam pohárból is csak azt ahogy ordít meg rúg kapál mindig kiveri a kezemből,ezért adom inkább a fecskendőből mert azt ha megüti se folyik rá az egész. Próbáltam már mindent.Úgy is hogy dzopi elött picit fejek a cicin,úgy is hogy szopi közbe amikor kiköpi akkor fejek egy kicsit hogy megindítsam neki hátha nem tudja rendesen megszívni,habár ha régen tudta akkor gondolom hogy most is.
2009. máj. 24. 09:54
 6/14 A kérdező kommentje:
A védőnő is ott volt az orvosnál,ő is látta és ugyna azt mondta amit a doki.
2009. máj. 24. 09:55
 7/14 anonim ***** válasza:

de miért tilitotta meg a cumisüveget a doki?

hát ha tudnál fejni és abból megenné, azzal szerintem nem lenne semmi baj.

2009. máj. 24. 10:07
 8/14 A kérdező kommentje:
Azért mert azt mondta hogy abból nagyon könnyen jön neki,és megszokja azt és autánna még úgy swe lesz hajlandó cicizni,mert cicin jobban meg kell dolgozni a kajcsiért.
2009. máj. 24. 10:43
 9/14 anonim ***** válasza:
Jajjj Istenem,mintha rólunk irtál volna...2 hós szuri után kezdődött az egész. Addig 200- akat is szopott napi ötször, majd elkezdett furán viselkedni. Mivel mindig mértem, láttam hogy a felét eszi az afagjainak. Majd egyik este fürcsi után mellre tettem és orditott, elaludt cici nélkül. Borzasztó volt! Utána reggel még szopizott normálisan, majd délutántól csak egy mellből volt hajlandó, de 100- akat evett csak, hiába volt még 100 a másikban! Orditott, ha mellre tettem! Én mindig is homeoztam, fejtem még éjjel is. Olyan nincs hogy nem adhatsz cumisüvegböl, én nem éheztettem tovább. A lefejt tejet odaadtam neki. Volt hogy nem itta meg, de volt hogy szépen megitta. Én sajnos hiába fejtem, apadt a tej, ahogy nem szopott eleget. Tápival kezdtem potolni a sulystagnálás miatt. De azt meg először nem fogadta el, ezért kb tudtam hogy mennyit szopik általában , kb 100- at, igy előre adtam neki 50 tápit és ugy szopott rá. Igy elkezdett hizni. Ez ment egy hónapig, de a tejem egyre fogyott , egyre több tápi kellett. Végül nem fogadta el a cicit, a lefejt tejet adtam egy étkezésre, következőre tápit, aztán megint tejemet., stb. Igy ment öt hós koráig, amikor már csak napi 50 volt a cicimben, az már gyorsan el is apadt. Tudom mit érzel, sokat sirtam, nem tudott senki magyarázatot adni miért nem szopik. De fogyni nem hagytam, ez volt az én megoldásom!
2009. máj. 24. 10:50
 10/14 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted előbb utóbb ebből mindenképp tápszer lesz?Mert megmondom az őszintét hogy nem akarom nagyon tápizni,persze ha nincs más megoldás akkor kénytelen vagyok.És tápszer helyett ha mondjuk gyümi levet adnék neki,vagy boltba kapható tejet felforralva és lehűtve,az nem lenne elég?Nem tudom mert nem nagyon értek hozzá,csak azért kérdem.
2009. máj. 24. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!