Van olyan, akinek ilyen korán kezdett "dumálni" babócája? Az enyém jövő héten lesz fél éves, és már vagy egy tucat szót mond: mama, baba, cica, apa, igen, pápá, stb.

Hú, ha ezeket tudatosan mondja, akkor egy kis zseni! :)
Nagylányom is így csinált fél évesen, aztán hónapokig semmit nem mondott. Aztán másfél évesen "beindult a beszélőkéje". Akkor már 1-2 szóval válaszolt a kérdésekre. 2 évesen már mondatokban beszélt, és azóta sem lehet "lelőni" :D Ügyi babád van! Gratulálok hozzá!

Szia, nalunk is sokat beszelt 6-7 honaposan es most 15 honapos es mintha mindent elfelejtett volna:) az alapveto szavakat anya, apa, mama....szebben erthetobben kimondta regebben de most alig ertjuk.:)
De ugyes a babad nagyon!

Szió! én 6 hónapos koromban örvendeztettem meg apukámat egy "apu, apuci, aucikám" szóvirággal, és onnantól viszonylag hamar beszéltem is. nagy dumagép voltam.
szóval ilyen is van. a Te babád is biztos locsi-fecsi lesz :)
a kisfiamnak viszont esze ágában sincs dumálni, legalábbis velünk. édesen halandzsázik a játékainak.
szerintem inkább ez a gyakoribb. a lényeg, hogy előbb vagy utóbb mindenki tud majd beszélgetni a gyerekével :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!