Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan, akinek ilyen korán...

Van olyan, akinek ilyen korán kezdett "dumálni" babócája? Az enyém jövő héten lesz fél éves, és már vagy egy tucat szót mond: mama, baba, cica, apa, igen, pápá, stb.

Figyelt kérdés
2009. máj. 24. 07:51
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Ezeket teljesen tudatosan mondja, vagy esetlegesen? Egy ismerősömnek fél évesen elkezdett a babája beszélni, mondta, hogy apa, mama, adjál, hagyjál, de kb. 2 hónap alatt abba is hagyta.
2009. máj. 24. 07:59
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Nekem elég korán beszél a kislányom, mindent mond szinte, pedig csak 15 hónapos. Viszont ilyet én még nem is hallottam..
2009. máj. 24. 08:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is viszonylag korán beszéltek a gyerekeim, de tudatosan úgy 1 éves koruk körül mondták a szavakat. Most a 8,5 hónapos kislányom is állandóan mondja, de ez még nem tudatos beszéd! A pápát ő is mondogatja, de olyankor mindenre, ugyanúgy azt is, hogy "agyá-agyá", de ezt is mindenrer mondja, tehát hiába hasonlít az adjál szóra, az értelmáét még nem ismeri. Ha a te babád már ennyi szót mond és tudatosan, akkor nagyon fejlett. 4 gyerekes anyuka
2009. máj. 24. 08:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hú, ha ezeket tudatosan mondja, akkor egy kis zseni! :)

Nagylányom is így csinált fél évesen, aztán hónapokig semmit nem mondott. Aztán másfél évesen "beindult a beszélőkéje". Akkor már 1-2 szóval válaszolt a kérdésekre. 2 évesen már mondatokban beszélt, és azóta sem lehet "lelőni" :D Ügyi babád van! Gratulálok hozzá!

2009. máj. 24. 08:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen az én lányom is félévesen annyit beszélt már, igaz, sok volt a halandzsa.:)És aztán hónapokig stagnált a beszédben,nem mondott új szavakat, aztán 10 hónaposan megint fejlődött a beszédben, most 15 hónaposan megeredt a nyelve nagyon, már kiabál is de rendesen a szomszédok nagy örömére mert a falnál van a kiságya, és lefekvés előtt is szokott kiabálni meg sikítozni, de persze megint sok a halandzsa.Már nagyon várom, hogy értelmes összefüggő dolgokat mondjon.Eddig egyszer mondott két szót egyszerre, az apukája nem figyelt rá, és ő rákiabált, hogy apa baba:D Szóval apa figyeljen a babára mármint rá.:)
2009. máj. 24. 09:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia, nalunk is sokat beszelt 6-7 honaposan es most 15 honapos es mintha mindent elfelejtett volna:) az alapveto szavakat anya, apa, mama....szebben erthetobben kimondta regebben de most alig ertjuk.:)

De ugyes a babad nagyon!

2009. máj. 24. 09:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Szió! én 6 hónapos koromban örvendeztettem meg apukámat egy "apu, apuci, aucikám" szóvirággal, és onnantól viszonylag hamar beszéltem is. nagy dumagép voltam.

szóval ilyen is van. a Te babád is biztos locsi-fecsi lesz :)

a kisfiamnak viszont esze ágában sincs dumálni, legalábbis velünk. édesen halandzsázik a játékainak.

szerintem inkább ez a gyakoribb. a lényeg, hogy előbb vagy utóbb mindenki tud majd beszélgetni a gyerekével :)

2009. máj. 24. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!