10 hónapos kisfiam nagyon fél, ha járássegítővel sétáltatom, egy kezét fogva sétáltatom, vagy egyedül hagyom állni. Más is tapasztalt ilyet? Hogy tudnék segíteni neki?
Figyelt kérdés
Nagyon ügyes fiú, már 8 hónaposan kapaszkodva (akkor azt mondta az orvos, hogy 11 hónaposan már menni fog), egy ideje azonban csak mászni akar.2009. máj. 23. 18:25
1/3 anonim válasza:
Szerintem hagyd, hogy a maga ütemében fejlődjön! Nem kell még neki járnia, ő tudni fogja, hogy mikor jött el az ideje, addig csak sírni fog és kínzásnak érzi, ha erőlteted a járást. A doki meg nem jós, abból, hogy egy gyerek mennyi idősen fel, nem következik egyenesen, hogy mikor fog járni. Ha mászni akar, hadd másszon, az is nagyon fontos lépcsőfoka a mozgásfejlődésnek és az értelmi fejlődésnek is.
2/3 anonim válasza:
Egy 10 hónaposnak még másznia kell, az nem baj, ha feláll egyedül. De járássegítőt miért használtok még. Ne sürgesd!
3/3 anonim válasza:
Én fiam 11 hónapos,ő is sétál már ha fogom a kezét,de néha instabil.Habár neki félelemérzete nincs,megy mint a gőzös,aztán nagy esések...szerintem a te babád óvatosabb és ezért cselekszik így.ha nem akar menni ne erőltesd,el fog ő szép lassan indulni mikor ugy érzi itt az ideje.G
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!