Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Oxigénhiányos babák anyukái!...

Oxigénhiányos babák anyukái! Babátoknak milyen tünetei voltak?

Figyelt kérdés
Újszülött babátokon milyen tünetei voltak az oxigénhiánynak?
2012. jan. 6. 17:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Születésénél volt először.Lila lett a feje és furán kapkodta a levegőt. Utána ez meg szűnt,,hála égnek,de nagyon féltünk,hogy megfullad.Sokat voltam ébren ,nem mertem elaludni.Pokoli érzés volt.Ahogy elaludtam rém álmaim voltak :( De elmúlt végleg. Most a fiam 27 éves.Soha nem fogom az az időt elfelejteni :(
2012. jan. 6. 17:23
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekem nem mondták, hogy oxigénhiányos, de az volt, legalábbis enyhén egész biztosan. Lepényleválás miatt életmentő császárral született, alig vert a szíve, nem sírt fel. Ehhez képest 8/10 lett az Apgarja. Vért vettek tőle azonnal, a "színe" miatt, de állítólag minden rendben volt. Légzésfigyelője volt a kis kosarában az újszülött osztályon is, és nagyon aluszékony volt. Éber állapotban viszont élénk, jól evett. Már itthon láttam, hogy a fejét aszimmetrikusan tartja, ezt tornáztattuk és el is múlt. Karjai még kicsit görcsösek, de állítólag az még normális. Most is sokat alszik, nagyon jól eszik, jókedvű, élénk baba. Remélem, nyomtalanul elmúlik minden. Mi nagyon szerencsések vagyunk, mert nagyobb baj is lehetett volna, súlyos maradványtünetekkel, végülis kimondhatom, hogy teljesen jól van a fiam.
2012. jan. 6. 17:51
 3/12 anonim ***** válasza:
Feszes izomzata volt,míg el nem indult (9 hónapos koráig) jártunk tornára,és itthon is tornáztattam.
2012. jan. 6. 17:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Születésekor nem volt semmi nyoma, nem is mondta senki, hogy oxigénhiányos lett. Kb 10hetes korára már biztos voltam benne, hogy valami nem stimmel mert folyton nyitva volt a szája, karjait mellkasán keresztezte vagy az arca mellé húzta, hason viszont "repülőzött". 3hónapos korától Dévény tornára járunk heti 1x közepes hipotónia miatt és itthon is minden nap tornáztatni kell. Most 5hónapos és tartjuk a tempót a kortársakkal de megdolgozunk érte...
2012. jan. 6. 18:37
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem az egyik ikerbabám került ilyen állapotba születésnél,ő volt a "b" baba és kettőzött lábtartással jött ki. Egyszer nem sokkal születés után elszürkült,nem vett levegőt. Majd kicsit késöbb a vércukra esett le,bár azt mondják,az inkább a stresszes születéstől volt. Hát nem tudom. Inkubátorba is tették egy pár órára, meg Légzésfigyelőt kellett nála kezdetektől használni, a kórházban is kapott, de szerencsések vagyunk,mert mi megúsztuk ennyivel,most már 11 hónapos nagyfiú az ikertesójával együtt:)
2012. jan. 6. 18:43
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Azt mondjuk nem értem,hogy mi az,hogy nem mondják,hogy oxigénhiányos lett a baba!

Nem mindegy,hogy mire készül fel a szülő!

2012. jan. 6. 19:34
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Lányom enyhén hipotóniás lett. S nekem sem mondták, hogy oxigénhiány lépett fel, csak a zárójelentésen láttam!

Szerencsére csak otthon kellett tornáztatnom és ez rendbe hozta őt. A neurológus megvizsgálta és mondta, hogy testszerte izomgyenge, és ez az oxigénhiány miatt van.

2012. jan. 6. 20:03
 8/12 A kérdező kommentje:
És ilyenkor nem az kellene,hogy adnak beutalót mondjuk neurológiára?
2012. jan. 6. 20:20
 9/12 anonim ***** válasza:
De azt kellene amúgy, de nekem ezt a 6 hetes konrollon mondták csak! A doki még nézett is rám, hogy hogy engedhettek ki így minket a kórházból, és miért nem jöttem vissza hamarabb, én meg csak néztem, hogy mit tudom én, nem vagyok én orvos, én nem láttam, hogy baj van, nem fogtam még előtte soha újszülöttet a kezemben, nem tudtam mit kellene látnom rajta. Na, végül adott beutalót neurológiára, ahol tök normális volt az orvos és elmagyarázott mindent.
2012. jan. 6. 20:31
 10/12 A kérdező kommentje:
De a háziorvosotok sem olvasta el a zárótokat, amikor hazamentetek?
2012. jan. 6. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!