Egy babával mikortól lehet étterembe járni?
Akármikor. kb 4 hetes kortól mehettek emberek közé is, ha nincs nagy tömeg.
egyébként majd leszoksz az éttermi kajárol, ha a gyerek 1 éves lesz és ehet már mindent akkor elkezdesz fözni. èn utáltam fözni, most meg minden nap azt teszem.
12:44
Ő még nem ott fog enni,kezdetben majd kap bébiételt,ha elkezdjük a hozzátáplálást.
Igazából attól félek,hogy elkap valamit,pl. vírust.
Háát, ez elég kényes kérdés...Ugyanis a gyerekek hajlamosak a sírásra meg a bömbölésre ha valami nem tetszik nekik, és nem nagyon szokták megérteni hogy "Jaj édesem, most étteremben vagyunk, nem szabad sírni!"...Értelemszerűen egy idegen számára a gyerek visítása rohadtul zavaró, pont valamelyik nap ordítottam le egy nő haját egy étteremben ilyen miatt...Nő kajált, ott volt mellette a babakocsiban egy édes kis bébi. Bébi elkezdett ordítani, anyuka fogta, elfordította magától a babakocsit, eltolta annyira magától amennyire a karjának a hossza engedte, és elkezdett telefonálni. Eltelt így 5 perc, utána eltelt még 5, amikor bátorkodtam rákérdezni az anyukára (udvariasan) hogy mégis hogy tervezi kezelni a szituációt. Természetesen azonnal támadásba lendült, hogy ő egy jó anya, és én ne mondjam meg neki hogy hogy nevelje a gyerekét, és ő a gyerekét a szabadságában nem fogja korlátozni, stb. Na nekem sem kellett több, kétszeres hangerővel üvöltöttem vissza a véleményemet, lényeg a lényeg: jól el lett b@szva a vacsorám.
Szóval azt gondolom erről, hogy akkor lehet étterembe vinni a babát amikor olyan szinten kordában tudod tartani hogy másokat ne zavarjon. Ha alapból nem sírós, akkor mindegy. Mondom, engem nem a baba zavar, mert cuki meg édes kis húsgombócok, de a síró gyerek és az ezt ignoráló szülő az egy gyilkos kombináció.
Off :de irigy vagyok.....bár én nem szeretnék napi 2x étterembe menni.
Mi egy éveben ha 1x eljutunk az is nagy szó.
Hogy a kérdésre is válaszoljak,ezt nagyban meg fogja határozni a babád mentalitása is,mert ha sírós baba lesz,akkor nem nagyon tudsz majd vele menni ilyen helyekre.Az enyém ilyen volt,és azonnal üvöltött mindenhol,bolt,bevásárló központ,bank stb.
Ha nyugisabb baba,akkor 6 hetes korától már mehettek.
De a hozzátáplálásnál tényleg nem lesz egyszerű,mert azért néha jó lenne ha néha hazait is enne,nem csak üvegeset.
A másik a szoptatás,legalább is az elején.A babát mondjuk elkezded szoptatni eszik 1 órán keresztül,közben bekakil,utána rendbe teszed,megbüfizteted,és szinte 1 óra múlva kezdheted az egészet előröl,tehát nem nagyon lesz időd elmenni étterembe,megrendeli a kaját,megvárni még kihozzák és megenni:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!