Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan baba, aki kezdettől...

Van olyan baba, aki kezdettől (vagy pár hetes korától) segítség nélkül elaludt és később sem kellett soha altatni?

Figyelt kérdés

Sem mellé feküdni, sem ringatni, sem a kezét fogni... semmi ilyesmi. Van valakinek ilyen babája?

Kíváncsi vagyok, mennyire gyakori...

2012. jan. 6. 12:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szia.Mi sem altattuk.Megszokta hogy berakjuk a kisagyba alvas idoben es elalszik magatol.Most 14 honapos igy van a mai napig is,remelem igy is marad:)

Sot remelem a kisteso is ilyen lesz.

2012. jan. 6. 13:24
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyik fiamat sem kellett altatni, hanem újszülött koruktól hagytam őket egyedül elaludni.

Persze időnként voltak fennakadások, de akkor sem kellett ringatni, simogatni őket vagy énekelni nekik, csak bent maradni velük, amíg elalszanak.

A nagy (5 éves) kb. 1,5 éves korától alussza át az éjszakát, a kicsi (2 éves) pedig kb. 3 hónapos kora óta, pedig őt is ugyanúgy szoptattam éjszaka, mint anno a nagyot.

2012. jan. 6. 14:11
 13/16 anonim ***** válasza:
Az én fiamat sem kellett soha altatni, beteszem a kiságyba és vagy elalszik, vagy elszórakoztatja magát amíg el nem álmosodik. Most 11 hónapos.
2012. jan. 6. 15:05
 14/16 anonim ***** válasza:
a kisbabám 3 hónapos mivel van egy nagytesó nem igen volt lehetőségem altatni letettem szopi és büfi után és foglalkozni kellett a naggyal, mire rá tudtam nézni már rendszerint aludt, mert persze a nagynak mindig szopi alatt kell valami de azonnal. Aztán mikor rájöttem hogy ez működik nála mert ezt szokta meg, akkor úgy döntöttem ezen nem is változtatok. Éjjelt végigalussza még, majd fogzásnál lehet lesznek bajok. Csak este van hogy fürdés vacsi után ő már elalszik mellettem de én még fekszem mellette és nézegetem simogatom kicsit mielőtt betenném az ágyába, de erre is inkább nekem van szükségem, ő azt se tudja hol van olyankor már:)
2012. jan. 6. 23:24
 15/16 anonim ***** válasza:

A kislányom egy hónapos korától alussza át az éjszakákat. Most két éves, megtartotta jó szokását! :)

Este van egy pár mondatos szokásos párbeszédünk (mindig ugyanaz), nevetünk rajta egyet, puszi, szia-szia; szép álmokat; szeretlek; villany lekapcs, aztán már fordul is be. A leírtakon kívül semmi egyebet nem építettem a gyerek esti rituáléjába.

2012. jan. 6. 23:45
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenki válaszát!

Meglepődtem, mennyien írtatok, azt hittem, hogy az ilyen baba ritka, mint a fehér holló.

Az én kislányom is egyedül laszik, most 8 hónapos. Az éjszakát 6 hetes kora óta alussza át. A báttyját kb. 4 hónapos korától kellett így vagy úgy altatni, mindig másképp, végül kb. 19-20 hónapos volt, mire el tudtuk hagyni az altatást.

Most a lányommal sok minden más. Ő a hasán alszik. A fiam háton aludt, utált hason lenni. Amikor megtanult hasra fordulni, naponta ezerszer kellett visszafordítanom, mert automatikusan fordult, aztán ordított, mert nem tudott visszafordulni és nem bírt a hasán lenni. Ez így volt az alvásoknál is. A lányom nem cumizik, így amiatt sem ébred. Jah, és a fiam, ha már megnyikkant, amikor letettem az ágyba, én maradtam pátyolgatni. Na ez nagy különbség most, mert ha a lányom elkezd sírni, akkor hagyom, és 90%-ban abbahagyja, mire leérek a lépcsőn az emeletről. Ha akkor még mindig sír, kiveszem. VISZONT a lányom még nem ül fel és nem áll fel egyedül. Attól tartok azért, hogy megmarad-e ez a szép rend nálunk...

De nagy bátorítást kaptam most, hogy nem olyan automatikus az, hogy onnantól borul minden!

Köszönöm még egyszer!

2012. jan. 7. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!