Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az baj, ha a krumplihoz...

Az baj, ha a krumplihoz kezdettől fogva teszek valami mást, hogy megegye a baba?

Figyelt kérdés

Ma 7 hónapos a kisfiam és tegnap délben kezdtük el kóstolgatni a krumplit. Persze nem ette meg üresen, ezért sütőtöklével összeturmixoltam.1 hónapja eszi a gyümölcsöket (alma, banán, őszibarack (bébikajás sárgabarack és vilmoskörte és sütőtök)

Az baj, ha a krumplihoz kezdettől fogva teszek valami mást, hogy megegye a baba? Mondjuk amit eddig már evett (alma, sütőtök. ) és aztán majd répa. Cékla. Saláta. Cukkini. Tehát muszáj üres (vagy anyatejes) krumplit ennie az elején?

2010. aug. 11. 22:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Mondjuk én hozzátáplálásban mindig is renitens voltam. Kezdettől fogva darabosat kap, nem pürésítettem soha. Szerintem semmi sem baj, de nálunk nagyon bevált a héjában sült krumpli. Imádta nyomni a képébe. :)
2010. aug. 11. 22:10
 2/7 anonim ***** válasza:
én is almával adtam neki elsőre is. a főtt krumpli összeturmixolva nem egy nagy gasztronómiai élmény még egy babának se... persze igazából üresen kellene kóstoltatni, de én ezt nem tettem.
2010. aug. 11. 22:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Krumplit soha nem adtan neki pürésítve. Vagy hússal együtt,darabosan,paprikáskrumplit stb. Esetleg meggyszószba keverve.
2010. aug. 11. 22:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálunk a doki tápszerrel mondta, hogy azzal keverjem össze. Aztán végül sütőtökkel kevertem én is, mert a tápszeres változatot nem komálta, üresen meg tényleg nem egy ízorgia. Úgyhogy semmi baj nincs ezzel a dologgal. Most már megeszi pl. a krumplipürét (csipet só, pici vaj, és rizstejjel szoktam felönteni), de mivel már 10 hónapos, természetesen husival, vagy rántott cukkinivel, esetleg hallal, egymagában nem adok neki.
2010. aug. 11. 22:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem gond.Csak az új ízt szokasd pár napig,ne váltogasd naponta az újítást.
2010. aug. 11. 22:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én lányom sem ette meg magában csak valamivel társítva. nem baj ha kevered. Mi felnőttek sem eszün nagyon magába csak krumplit, talán a hassábburgonyát. Még a héjába sülthöz is teszünk valami mást (só, vaj, pirított hagyma), miért ne ehetne ő is kedve szerint gyümölcsöt hozzá?
2010. aug. 11. 22:23
 7/7 anonim ***** válasza:
szia.az én kislányom sem ette magában sőtt még répával sem peddig hidd el próbáltam mindhogy.tápszerrel,húslevesből de smmi öklendezik töle.ugyh én a krumplit is és a répát is külön alával fözöm meg ugy nyomja befelé....sztem adhatod nyugodtan gyümivel.jó étvágyat neki...
2010. aug. 12. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!