Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet a babáknak...

Hogyan lehet a babáknak főzeléket csinálni?

Figyelt kérdés
csak simán megfőzni a zöldséget és kész? ezt hívják főzeléknek? És a mirelit spenótot hogy lehet elkészíteni? én nem szeretem így még "felnőttesen" sem tudom hogyan kell elkészíteni, hát még babásan... :)
2012. jan. 5. 17:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy én most leírom, az a tavalyi trend volt, azt hiszem, most épp hamarabb kell bevezetni a lisztet.

Szóval: 8 hónapos korig a zöldséget és egy kis krumplit vagy rizst megfőzöl sótlan vagy enyhén sós vízben, összeturmixolod, és főzővízzel, anyatejjel vagy tápszerrel engeded fel a kívánt halmazállapotúra. 8 hónapos kor után lehet beletenni joghurtos vagy kefíres habarást, rántást, és innentől lehet kicsit bátrabban fűszerezni is.

A főzelékbe kevés húst, egy idő után pedig sajtot, májat, tojássárgát vagy túrót lehet tenni.

2012. jan. 5. 19:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Végre valaki.. igazából nem voltam tisztában a főzelék fogalmával ilyen korban :) mert hát olajon pirított hagyma, habarás... tehát a sima zöldség megfőzve a főzelék:) Rízst ehet a gyerkőc négy hónaposan?
2012. jan. 5. 20:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez nekem is furi volt, hogy ezt nevezik főzeléknek, de igen! :)) Bármilyen zöldség, amit adott korban ehet a baba és krumplival besűrítve. Ehet rizst 4 hónaposan.
2012. jan. 5. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!