Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos korban végzik el...

Hány hónapos korban végzik el a csípőszűrést? Most 3 hónapos.

Figyelt kérdés
Újszülött korában (még a kórházban) csináltak egyet, és ráírták a zárójelentésére, hogy kissé kötött a csípője, és ortopédiai szakkonzílium javasolt. Ezt mondtam a dokinak is, de nem mondott rá semmit... Mikor kellene elvinnem az ortopédiára? Kell oda beutaló? Köszönöm a válaszokat!
2012. jan. 5. 08:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Már elkellett volna.

gyerekorvos meg UH-ta?

nekünk a korházban újszülötten UH-ták meg (habár a gyerekorvos szerint ez túl korai mert 1-2 hetesen kell kkor már helyén lehet a csípö) ahol az egyik nem volt teljesen a helyén, ezt ráirták a papírra majd a dokinál 2 hetes szürésen meg UH-ta (elvileg csak ott kellene) és akkor már minden rendben volt. ha akkor nem lett volna rendben akkor elküldött volna ortopédushoz mert ezt az elsö hetekben kell.

szerintem titeket egyszerüen azért nem küldött el, mert ö megnézte és akkor már rendben volt. szerintem kérdezz rá megint az orvosnál hogy akkor mi is van ezzel a korházi papírral.

2012. jan. 5. 08:35
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Nem emlékszem, hogy ő megnézte volna mikor voltunk nála tanácsadáson. Egyszerre bent vagyunk nála legalább 4-en, szóval lehet nincs erre ideje(?!). Ma minden féle képpen rákérdezek, hogy hogy is van ez, úgyis megyünk tanácsadásra.

2012. jan. 5. 08:43
 3/11 A kérdező kommentje:
A gyerekdoki nem nézte meg uh-gal. A kórházban lehet azzal nézték, de nekünk nem mondták azt se, hogy eltérés van, csak mikor olvastam a záróját, akkor vettem észre, hogy rá van írva. Megkérdeztem a csecsemőst, hogy ilyenkor mi van, azt mondta, hogy lehet kinövi, de a gyerekorvos akit választottunk tudni fogja mit kell csinálni.
2012. jan. 5. 08:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Nálunk (vidék) az a szokás, hogy attól függetlenül, hogy van-e vmi gond, újszülöttkorban, 6 hetesen, 12 hetesen, 6 hónaposan és önálló járáskor menni kell ortopédiára, a háziorvos automatikusan adja a beutalót. Ha valakinél szükség van UH-ra vagy rtg-re azt az ortopédián mondják és adnak rá beutalót
2012. jan. 5. 08:49
 5/11 anonim ***** válasza:
előző vagyok, a gyerekorvosotok elég trehány
2012. jan. 5. 08:51
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi neked is!

Mi is vidékiek vagyunk. Eléggé az, csalódtam benne. Régen nem ilyen volt. A többi még nála is rosszabb...:(

2012. jan. 5. 09:07
 7/11 alaszka ***** válasza:
Nálunk 6 hetesen kellett visszavinni a kórházba szűrésre, de a gyerekorvos is nézte minden tanácsadáson 4 hónapos koráig. Vidék, Heves megye.
2012. jan. 5. 09:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Miskolcon 3-4 hónaposan kell vinni.Mi úgy kaptunk időpontot,h. 3 hónapos és 1 hetes a pici akkor.
2012. jan. 5. 09:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Mi 4 hónaposan mentünk, még nem volt késő, de ha gond van, akkor jobb ha minél előbb mentek. Nekünk kellett beutaló és még időpontot is kellett kérni. Szólj a dokinak, hogy adjon beutalót!
2012. jan. 5. 10:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Mi még egyszer sem voltunk,a tanácsadáson megnézi a doktornő,de még soha nem mondott ezzel kapcsolatban semmit se.Heves megye.
2012. jan. 5. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!