Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Irnátok nekem egyszerű/könnyen...

Irnátok nekem egyszerű/könnyen elkészithető krémleveseket és főzelékeket?

Figyelt kérdés
17hónapos a fiam,igazából már mindent ehet/eszik.Krémleveseket és főzelékeket nemigazán tudok csinálni,ezért szeretnék könnyen és gyorsan elkészithető recepteket gyűjteni tőletek ha van,amit megosztanátok velem.Sajnos a fiam 5percre sincs el egyedül,ezért kellenének olyanok,amik viszonylag gyorsan elkészithetőek.Köszönöm előre is.És "szájbarágósan"is irhatjátok nyogodtan,mert tényleg nem tudok ilyeneket főzni sajnos,kivéve lencsefőzeléket :)
2012. jan. 4. 20:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Zöldbab főzelék:

[link]

Zöldborsó főzelék:

[link]

Sárgaborsó főzelék:

[link]

Tökfőzelék:

[link]

Krumpli főzelék:

A krumplit félkarikákra vágom.Egy kis vegetával, sóval és babérlevéllel felrakom annyi vízben főni, ami ellepi.Mikor már majdnem megfőtt, csinálok rántást.Én elég sötétet szoktam, mert minél jobban meg van pirítva a liszt, annál jobban emészthető.Amikor a rántás kész fél hagymát bele rakok, amit előzőleg felkockáztam, és még pár percig pirítom.Aztán lehúzom a tűzről, és egy kávéskanálnyi pirospaprikát rakok hozzá.Ehhez tetszőleges mennyiségű tejfölt rakok, és felöntöm 1-2 deci vízzel.Kikeverem, a krumplihoz adom.Rottyan egyet és kész.

Amiket belinkeltem, mi azokat esszük és szeretjük.Krémleves nálunk nem nagy sláger, így hanyagolom és nem is értek hozzájuk.

2012. jan. 4. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

krémleves a legegyszerűbb

zöldséget megfőzöm egy kis krumplival,megy bele naturella ételízesítő(én ezt használom),ha megfőtt turmix és tejföl.fiamnak reszelt sajttal adom

szoktam zellerkrémet,spárga,brokkoli,karfiol,ebbe répát is szoktam tenni.burgonyakrémleves(ebbe van amikor teszek egy kis füstölt kolbit,és azzal együtt turmixolom,nagyon finom tőle.

egy zellerhez(kb két ökölnyi) teszek 2-3 kisebb krumplit,és minden zöldségnél ilyen arányban.egy kisebb fej karfiol,egy brokkoli stb.én már gonbakrémet is szoktam a fiamnak,de ő már elmúlt két éves

lisztet nem teszek bele,mert a krumpli besűríti.tejfölből 2-3 evőkanállal teszek.nagyon kevés borsot is szoktam tenni bele

2012. jan. 4. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

kedves 2. válaszoló.

holnap pont karfiol levest főznék, akkor lehet krémleves lesz :)

leírnád nekem az arányokat? gondolom akkor lenne jó ha sűrű, nem?

2012. jan. 4. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
előző vagyok, mármint a vízre és a krumpli-répára gondoltam :)
2012. jan. 4. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

köszönöm nektek.Tehát akkor végülis a tejföltöl lesz krémleves?Úgy emlékszem tejszinnel szokták,de lehet valamit félrehallottam.

Még várok recepteket ha tudtok még!

2012. jan. 4. 21:30
 6/11 anonim ***** válasza:

3. vagyok, akkor írok én is főziket ahogy én szoktam


tök:

1 hagymát apróra vagyok, megpirítom kicsit, rárakom a tököt, megsózom, kaporral és petrezselyemmel megszórom, fedő alatt saját levében párolom (kb. fél óra), majd habarom (nagy pohár tejföl, 1-2 ek kanál liszt és 1-2 deci tej)


krumpli:

kockázom, sós, leveskockás vízben megfőzöm, egy babérlevelet beleteszek és habarom amikor megouhult(1 nagy tejföl, 2 púpos ek liszt)


sárgaborsó:

sós vízben felteszem főni, maradék füstölt húst vagy szalonnabőrt teszek bele, ha megpuhult berántom paprikás, hagymás rántással


cukkini:

pont úgy csinálom mint a tökfőzit csak kevés sóval.


kelbimbó főzi:

kelbimbókat félbe vágom, kevés vízben főzöm majd 10 perc után leöntöm a vizet, újra engedem és kockákra vágott krumplit teszek bele, sózom, ha megpuhult berántom.


finomfőzi:

répát apróra vágom, kevés olajon vagy vajon a zöldborsóval párolom, jó sok petrezselymet teszek bele és sózom kicsit. ha megpuhult megszórom leszttel, felöntöm annyi vízzel ami éppen ellepi öntök hozzá. megrottyantom és kész.

borsófőzit ugyan így csak egy pici tejet is öntök hozzá :)


tarkabab főzit is úgy csinálom mint a sárgaborsót, csak azt mindig akkor mikor van maradék füstölt csülök :)


brokkoli főzit is úgy csinálom mint a kelbimbó főzeléket, mást nem igen szoktam :/


deee, még paradicsomos káposztát :)

káposztát felvágom, forrásban lévő sós vízbe teszem míg megpuhul (10 perc). addig paradicsomszószt csinálok:

olaj, 1-2 ek lisztből rántás, majd ráöntöm a paradicsomlevet, cukrozom, egy csipet sót teszek bele, felforralom és mehet bele a leszűrt káposzta, megint felforralom és kész :)

2012. jan. 4. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Általában a gyerekek szeretik a kukoricafőzeléket is, próbáljátok ki.

Az apróra vágott hagymát megfuttatom az olajon (1 kg-hoz egy kisebb fej), majd ráöntöm a kukit, megvárom míg felmelegszik és megszórom kb. 2 evőkanál liszttel (teljes kiőrlésű is lehet) és megsózom, megborsozom, esetleg ételízesítő is mehet bele. Kis lángon kevergetem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt, kis lángon, többször megkeverve félpuhára főzöm, ez kb. 5-10 perc. Ha nagyon sűrű lenne, akkor vízzel lehet hígítani. Amikor megfőtt, akkor tejszínt keverek bele és átrottyantom. A végén megszórom apróra vágott petrezselyemmel.


Ja igen: a petrezselymet csak a főzés végén ajánlott az ételekhez rakni, mert rengeteg vitamint tartalmaz, amik hőérzékenyek! Ha mégis bele kell főzni, akkor érdemes a felét meghagyni a végére, hogy nyers maradjon.

2012. jan. 5. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Ja és a krémlevesek pirított zsemlekockával az igaziak, amit ugyancsak imádnak általában a gyerekek :)

Én teflon serpenyőben, kevés olajon, sok fokhagymával szoktam megpirítani a kis kockákra vágott zsemlét/kenyeret, mert úgy sokkal, de sokkal finomabb és nem ázik el annyira, mint a kenyérpirítóban készült.

2012. jan. 5. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

második vagy.én úgy szoktam,hogy annyi vizet teszek rá,ami ellepi.mondjuk egy karfiol,közepes,2-3 közepes krumpli,1-2 répa,ez is normál nagyságú.ha túl sűrű,botmixerezés után hígítom vízzel,de akkor még egyszer fel kell forralni.

igen,tejszínnel is szokták,de én tejfölt szoktam bele tenni,mert az mindig van itthon

2012. jan. 5. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Köszi a recepteket!
2012. jan. 5. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!