Leírnátok, hogy miket kell beszerezni egy újszülött számára?
ezeket a cuccokat receptre kapod.
alkohol + hintőpor a köldökhöz, fürdetőkrém, popsikrém. gézlapot nem használtam, steril vattát kaptam a kórházban a köldök ápolásához. de gyógyszertárban is lehet kapni.
Remélem tudtam segíteni.
Ezeket a dokinéni írta fel még az első időkben (nekünk a védőnő még szülés előtt elhozta a recepteket a dokitól):
• hintőpor
• babaolaj
• fürdető
• popsikrém
• alkohol köldökre
Ezen kívül az ápoláshoz még vettünk vattapamacsokat, gézlapot, patikai kamillát.
Én a kórházban, az utolsó napon kaptam meg a recepteket, ott helyben ki is váltottuk.
A picim köldökét én is fültisztító pálcikával ecseteltem, de a steril vatta is jó. A vattapamaccsal tisztítottam ki a kis nuniját fürdetéskor. Semmilyen babaápolási cuccot nem kell előre megvenni, az első pár hónapban a gyógyszertári szereket érdemes használni, tényleg jók.
Köszi Mindegyőtöknek!
Nálunk a kórházba már nem adják ezeket a cuccokat se, így vinni kell magunkkal.Tehát szülés előtt fel kell iratni dokival, megbeszéltük a védőnővel, hogy leírja, hogy mik kellenek, de aztán a végén elfelejtettük.A gyógyszertárban mondták, hogy recept nélkül is meg lehet vásárolni, csak nem tudtam, pontosan miket is kell kérnem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!