Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nyaki hypotóniával született...

Nyaki hypotóniával született babák anyukái! Rendszeres tornásztatás mellett mennyi idő múlva volt javulás, mikor mondta az orvos hogy már rendben van a nyaka?

Figyelt kérdés
Az én fiam 2 hónapos és ha 2 hét múlva nem javul, gyógytorára küld a dokinőnk. Nem értem miért nem lett jobb a nyaka mikor rendszeresen tornásztatom, szerintem az orvos is azt hiszi elhanyagolom pedig nem :( Azt hozzáteszem hogy már felemeli a fejét ülésbe húzáskor, de inog még kicsit. Ez ennyire rossz állapot?
2012. jan. 4. 12:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Kislányomnak kb. 3 hónapos korára jött rendbe a nyaka (otthoni tornáztatás mellett).

Nem hiszem, hogy a doki azt hiszi, hogy elhanyagolod, hanem inkább meg akarja előzni, hogy rosszabb legyen a helyzet. Amúgy nem biztos, hogy az a baj, hogy nagyon rossz lenne az állapota, csupán csak egy gyógytornával lehet hamarabb meggyógyulna, és ezzel elkerülnétek a további szenvedést.

Tornáztasd otthon továbbra is, és lehet 1-2 héten belül már látszódni fog a változás, de ha nem akkor se félj a gyógytornától, hiszen csak a babádnak akarnak jót.

2012. jan. 4. 13:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 3hónaposan nem emelte a fejét, elküldtek gyógytornára, 6 hónapot jártunk, mire "rendbe jött". Azért a " jel, mert 4 hónaposan már emelte, de a Dévényesek valamiért jobbnak látták, ha még járunk pár alkalommal(ebből lett a fél év). De nem bánom, mert rosszabb nem lett, és a lelkiismeretem is rendben van.
2012. jan. 4. 13:47
 3/4 anonim ***** válasza:
A fiamnak 4 hónapos korára teljesen rendbe jött a nyaka az itthoni tornáztatás mellett, pedig neki a hypotónia mellett még torticollist (ferdenyak) is diagnosztizáltak.
2012. jan. 4. 14:11
 4/4 anonim ***** válasza:
koraszülött súlyos hypotón volt a lányom. 4 hónapos korától hordjuk Dévényre. 5 hónaposan tudott csak fogni és kinyomni magát. most 17 hónapos, a lábfejénél is voltak gondok mikor megindult. most 17 hónapos, decemberben nem voltunk mert vizsgázott a GY.tornász, majd pénteken megyünk ismét. nekünk SENKI nem mondta hogy vinni kell, váletlenül találtam rá a neten hogy ajánlják a korababáknak a gyógytornát. ott derült ki hogy súlyosan hypotón. nyak, váll, gerinc.
2012. jan. 4. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!