Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az orvos mennyi idős korig ír...

Az orvos mennyi idős korig ír fel tápszert?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy 1 éves korig. Rosszul?
2011. dec. 14. 20:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Igen rendes esetben 1éves korig,speciális esetekben 3éves korig.
2011. dec. 14. 20:13
 2/14 A kérdező kommentje:
Hát, a barátnőmnek nem írt fel a doki tápszert, 6 hónapos a fia. Közölte az orvos, hogy már nem jár, mert a 2-es tápszert nem írhatja fel.
2011. dec. 14. 20:17
 3/14 anonim ***** válasza:

A HA tápszert 1 éves korig, de azt allergia gyanús babáknak.

A sima tápszert viszont csak 6 hónapos korig.

2011. dec. 14. 20:17
 4/14 anonim ***** válasza:

Sajnos a sima tápszert tényleg csak 6 hónapos korig írja ki a doki. Csak a HA-s tápszer mehet 1 éves korig.

A mi doktornénink úgy oldotta meg, hogy 5 és 6 hónapos korban kiírt 15-15 dobozzal egyszerre, és így közel 11 hónapos koráig megvan a "betevője" a lányomnak.

Már elmúlt 6 hónapos? Mert akkor már lecsúsztak erről a megoldásról.

2011. dec. 14. 20:28
 5/14 anonim ***** válasza:

A lányomnak 1éves koráig írta fel az orvos az antireflux tápszert(humana baby-fit).

1.voltam

2011. dec. 14. 20:29
 6/14 anonim ***** válasza:
15 hónapos a kislányom. H.A. tápszert kap, receptre.
2011. dec. 14. 21:08
 7/14 anonim ***** válasza:
Nálunk is csak 6 hóig a rendes tápit, mást nem tudom. Viszont a Sinlac-ot, ami szintén sped tápszer, 6 hóstól 2 éves korig felírják, olyan mint a tejpép, talán kicsit jobban jönni ki vele, mint a bolti tejpépekkel, és több mindenre jó (sűríteni a kaját, még sütni is lehet belőle sütit pl)
2011. dec. 14. 21:29
 8/14 anonim ***** válasza:

az előbb válaszoltam már egy tápszeresre de itt is leírom :)

16 hónaposom Baby Fitt plust issza. 36 hónapos korig lehet felírni és fel is írja a dokinénink :) láttam a papírt is amin szerepelt a tápszerek kiírási ideje. semmilyen spec. eset nem kell hogy ezt kiírják 3 éves korig.

2011. dec. 14. 23:07
 9/14 anonim ***** válasza:

Hát az én lányom 2hónapos korától itta a Humana baby-fitet. Erősen bukott. Az orvos csak 1éves koráig írta fel. Akkor még nem volt "plusz" a neve,és 900grammos volt. Egy szóval sem mondta hogy 3éves korig ki lehet írni!

Most azért dühít egy kicsit!

2011. dec. 14. 23:29
 10/14 anonim ***** válasza:

igen, régebben nem plusz volt a neve, ez kb. idén áprilistól van így. én kérdeztem mikor egy éves lett a lányom hogy meddig írja fel mert előtte kiakartam iratni pár dobozzal, de akkor mondta és mutatta a papírt hogy 36 hónapos korig. az az egyetlen tápszer amit fel lehet írni addig.

sajna hallottam ilyen orvosokról hogy nem írják fel a tápszert, nem tudom mi célból. azért ez fura és elhiszem hogy bosszantó. most egyébként fél kilós kiszerelésben van és receptre 650Ft körül van. most vettem 3 dobozzal 1890Ft -ot fizettem.

16 hónapos mamája

2011. dec. 15. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!