Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyerekülés, én melyiket...

Gyerekülés, én melyiket vegyem? Gyermekem 6 hónapos,9 kilós. Ma akartam neki venni gyerekülést, mert a hordozót már kinőtte, kényelmetlen. Viszont bajban vagyok.

Figyelt kérdés
Most melyiket vegyem? 0-18 kg-ig, vagy 9-18kg-ig? Hisz ő 9 kiló, de még csak 6 hónapos, így nem ül. Teljesen elbizonytalanodtam. Nem is vettem inkább semmit, megvárom a válaszokat:-)
2012. jan. 3. 16:26
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Tudod is lassan "ül"..mondjuk azt mondják akkor ül egy baba ha magától felül, ő még nem ül fel magától, de ha én ültetem és elengedem akkor nagyon ügyesen tartja magát ülő helyzetben. Gondolkodom azon az ülésen amit belinkeltél, amit mi kinéztünk 67.900...nem olcsó kategória, de a párom úgy indult el, hogy na akkor most veszünk egy gyerekülést, biztos nem drágább mint 15 ezer! (én röhögtem) persze volt 15-ért is, de nem volt túl meggyőző, erre rögtön kiválasztotta a 70ezrest. Szóval még a két ár között nem néztünk szét:-) Ezért nagyon örülök, hogy megmutattad:-)
2012. jan. 3. 19:53
 12/22 A kérdező kommentje:
Speciel a CONCORD is gyárt 9-36 kg-ig
2012. jan. 3. 19:59
 13/22 anonim ***** válasza:

Amikor én rátaláltam erre az ülésre nagyon megörültem,mert többre számítottam.Az ülést könnyű bekötni és olyan stabilan tart,ha rángatom akkor sem mozdul meg.

Örülök,hogy segíthettem :)

2012. jan. 3. 20:00
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok, aki írta, hogy háttal kell bekötni, amíg nem ül magától.

Az önálló ülés azt jelenti, hogy felhúzza magát vagy kiül mászásból. Az nem ülés, hogy te leülteted és megtartja magát (nem is szabad így ültetni, mert terheli a gerincét). És előre nézve csak akkor lehet bekötni, ha önállóan ül. Ugyanis amíg nem ül magától, addig gyenge a nyakizma, és ha előrebukik a feje, nem tudja egyáltalán megtartani és a hirtelen rándulástól nagyon komoly sérülést lehet.

Itt egy link, ahol írnak róla (bár itt az van, hogy 4 éves korig kéne hátrafelé nézve bekötni - és tényleg ez lenne a jó -, de Magyarországon nem igazán gyártanak olyan ülést, amibe ilyen sokáig így lehet beletenni a gyerkőcöt. Úgyhogy gondolj bele, ha egy 4 évesnek ezt ajánlják, akkor egy 6 hónaposnak pláne így kell!):

[link]

2012. jan. 3. 20:55
 15/22 A kérdező kommentje:
persze,nem tud ülni,még megfordulni is alig,mert olyan dagi:))a linket meg fogom nézni,volvonk van,volvo fanok vagyunk,biztos nem írnak butaságot.köszi!:)
2012. jan. 3. 21:04
 16/22 anonim ***** válasza:

14-es vagyok megint.

Még azt akartam írni, hogy az átfogó kategóriájú üléseket tényleg nem ajánlják. A legjobb, ha pici baba korban hordozó van (0-13 kg), utána 9-18 kg és végül 15-36 kg-ig. A 9-36 kg-os a legrosszabb választás, mert gondolj csak bele: hogyan védhetne egy ülés ugyanolyan jól egy pici babát és egy kisiskolást (még ha szűkítő is van benne)?

A 9-25-ös egy fokkal jobb, de azt sem igazán ajánlják (meg felesleges is, mert hiába használja 25 kilóig a gyerkőc, utána úgyis kell venni egy 15-36-ost, úgyhogy még csak nem is spórolsz vele).

A 0-18-as viszont még jó, hiába átfogó kategória, mert egy ülni nem tudó, de 9 (vagy több) kilós babát nem köthetsz be menetiránynak megfelelően, amire az egyetlen megoldás az ilyen ülés.

És egyébként ha megnézed, a legtöbb 9-36-os ülés elég rossz eredményt kapott a teszteken, 9-25-ösöket pedig általában nem is tesztelnek, mert azt nem gyártanak a megbízhatóbb cégek (9-36-ost igen, mert előfordulhat, hogy egy kisgyerek még nincs 15 kg, de az előző ülését már kinőtte, így egy ilyen ülés neki jó, de egy pici babának semmiképp).

Gondolom most jól összezavartalak, de azért remélem segítettem. :D:D

2012. jan. 3. 21:11
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is BeSafe izi comfort x3 van, és csak ajánlani tudom!

De mi 56.990-ért vettük a Tégelben. Neten is találtam most annyiért, és van olyan, ahol ingyen szállítják. Vagy Ti limitált kiadást szeretnétek? Mert akkor értem, hogy miért drágább.

Ha megtehetitek, hogy ennyiért vesztek ülést, akkor ne is nézegessetek másfajtát! Ill. még a Maxi Cosi hasonló, mint a BeSafe. Az is jó.

A Touragoo és társai szarok. Ég és föld a különbség a kettő között. (tapasztalat)

Mindenképp 0-18 vagy 9-18 kg ülést vegyetek!

2012. jan. 3. 23:08
 18/22 A kérdező kommentje:
Kedves 21:11-es, igen...nagyon összezavartál:-))) De nagyon szépen köszönöm a választ, hasznos!
2012. jan. 4. 09:35
 19/22 A kérdező kommentje:

Mi valakitől vennénk a Besafe-et.

Tégel csak Miskolcon van, nemde?

2012. jan. 4. 09:36
 20/22 anonim ***** válasza:

Ezt nem tudom, hogy csak Miskolcon van-e.

De itt is van olyan áron:

[link]

Mondjuk nem tudom, színben milyet szeretnétek, de ingyen házhoz szállítják (amit néztem).

Maxi Cosi is van jó áron. Nézd meg!

2012. jan. 4. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!