HOGYAN VÁLASSZUNK GYEREKÜLÉST?
- Új legyen, ne használt, kivéve, ha közeli ismerőstől van (mert lehetnek rajta rejtett hibák, és - bár szerintem nem sok ilyen van -, lehet, hogy már volt balesete az ülésnek. Ha kevés pénz van rá, akkor is inkább egy olcsó, de új, mint egy szintén olcsó használt.
- Ne vegyünk látatlanban ülést.
- A gyerkőcöt nem árt belepróbálni, hogy kényelmes-e neki.
- Az autóba is bele kell próbálni.
- Ne legyen átfogó kategória (9-36 kg, 0-25 kg), mert ezek bár olcsóbbak, nem a legbiztonságosabbak.
- Lehetőleg ne valami "noname" márka legyen, hanem valami ismertebb, és nem árt megnézni a töréstesztjét (a legmegbízhatóbb ülésteszt: [link] ). Szerintem a "közepes" értékelésű ülések még elfogadhatóak biztonságilag, de az ez alattiak már nem.
Hirtelen ez jutott eszembe.
mekkora babának?
szerintem a legfonosabb, hogy új legyen és masszív. ha engedi a pénztárcátok, akkor jó, ha törésteszten is jól szerepelt. (de mi pl.olyat vettünk, aminek nincs töréstesztje, de jó erős felépítésű, így fele annyiba került, mint az ugyanennyit tudó társai).
törésteszt:
egyéb infók:
ha újszülöttnek, akkor szívesen ajánlom ezt (mi ezt vettük, nagyon jó. amíg pici, háttal utazik, ha ülni tud, akkor szembe is használható. de ennek nincs töréstesztje.)
ennél jobb és drágább a Besafe (szerintem eza legjobb minőség) , aztán jó még a Römer, Maxi Cosi...
Ja, és 2007-től ADAC-tesztek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!