Mit gondoltok a Jonas névröl?
Második gyermek lesz, elsö lány volt egyértelmüen Emmát akartunk kb 5 éve már. Az is lett, de most minden hol Emma és Emma van.
Apa német és itt is élünk, de rengeteget vagyunk Magyarországon is és olyan nevet keresünk ami a világon mindenhol ismert, sokat utazunk a világban.
(ezért lett lányunk Emma)
Lány nevünk egy tucat lenne még, de fiut még nem találtunk egyet sem ami miden körülménynek megfelel. Ezt a nevet tegnap láttam, és elkezdtem mondogatni a német családtagoknak, és eddig mindenkinek tteszik elsöre. Magyar család véleményét csak hétven kérem ki. De kiváncsi lennék Magyarországon mi a vélemény róla. Mennyire gyakori manapság? Itt felénk nem hallotam senkit sem ezzel a névvel.
Persze magyarországon mindenki Jónásnak ejtené.
Emmát sem Emmá -zom hanem rendesen ahogy mi Emma.
Anyukáméknak mondtam, elsöre mindenki leszolta.
De beszéltem sógornömmel és ö azt mondta hogy pl tipikus hogy pl miután Emma lett barátoköztben egy lány onnantól bekerült a köztudatba és rengeteg Emma lett. ès ha most a barátokköztben lenne egy jónás kisfiu már is mindenki szeretné, és kb 5 éven belül tömeg név lenne. ès tök igaza van.
Szia!
Nekem első olvasatra nem tetszett, de végig olvasva a "beszélgetést" a többi válaszadóval, már úgy gondolom hogy jó név lenne. Nálunk elvétve ha adják, viszont tényleg mindenki ismeri a hangzását a Bibliából, és Jonas-ként szerintem igazán divatos hangzása van. Esetleg a Jonatan név lehetne még hasonló, bár az itthon egy alma fajta neve, de szerintem szép név.
Jó baba várást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!