Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok a Jonas névröl?

Mit gondoltok a Jonas névröl?

Figyelt kérdés

Második gyermek lesz, elsö lány volt egyértelmüen Emmát akartunk kb 5 éve már. Az is lett, de most minden hol Emma és Emma van.

Apa német és itt is élünk, de rengeteget vagyunk Magyarországon is és olyan nevet keresünk ami a világon mindenhol ismert, sokat utazunk a világban.

(ezért lett lányunk Emma)

Lány nevünk egy tucat lenne még, de fiut még nem találtunk egyet sem ami miden körülménynek megfelel. Ezt a nevet tegnap láttam, és elkezdtem mondogatni a német családtagoknak, és eddig mindenkinek tteszik elsöre. Magyar család véleményét csak hétven kérem ki. De kiváncsi lennék Magyarországon mi a vélemény róla. Mennyire gyakori manapság? Itt felénk nem hallotam senkit sem ezzel a névvel.

2012. jan. 3. 13:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Elnezest,hogy beleszolok.Jonas gyonyoru nev.Vagyis szamomra.Mi is kulfoldon elunk,ezert kapott mindket fiam nemzetkozi nevet. Jonasszal sem lesz gond szerintem,foleg ha sokat utazgattok a vilagban.
2012. jan. 3. 13:35
 2/12 A kérdező kommentje:

Megmondanád mi a fiaid neve (hátha adsz ötletet)?

Annyira ötlet szegények vagyunk. Ami egyik országban ritka az a másikban bnagyon gyakori, vagy teljesen ismeretlen. Szóval fiu név nagyon nehéz.

2012. jan. 3. 13:41
 3/12 anonim ***** válasza:
Az en fiaim neve pl. Magyarorszagon igen gyakori,de itt nagyon ritka. Martin es Mark.
2012. jan. 3. 13:46
 4/12 anonim ***** válasza:
Az az igazság, hogy nekem nem iagzán tetszik ez a név. Viszont nagyon ritka, nem is hallottam a környezetemben sehol. Sőt, amikor én fiatal voltam, vagyis fiatalabb, egy ilyen nevü osztálytársam, évfolyamtársam sem volt. Az én fiaimat Olivérnek és Rolandnak hívják. Ezek egyike sem tartozik a leggyakoribb nevek közé.
2012. jan. 3. 14:06
 5/12 A kérdező kommentje:

Azért emeltem ki a kérdésem, mert minden név kérdésre rengeteg választ írtok.

A jónás névre meg csak ketten válaszoltatok, és kiváncsi vagyok további véleményekre.

2012. jan. 5. 13:22
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!Mi is itt élünk és ugyanez a téma!! :)

Mennyi idős a pocaklako?Hol laktok?

Szóval a név...:D csak Luca ne legyen...!Ettől falra maszok,ráadásul otthon azt hinnék kislány.

Most komolyan;nekem a Jonas nagyon tetszik,úgy,mint "társai"; Jakob,Tobias,Pascal,Elias.De ha "magyarosan" ejtem,mint Jónás,úgy már nem..ahol Mi lakunk,itt kevés Jonas van :)

Szerintem jó választás lenne!!!itt is-ott is,mindenhol a világban.

Mi az első kisfiunknak 2 keresztnevét adtunk,az első magyar,2.'német'.Valószínű most is így lesz :)

Üdv;27 hetes kismami :)

2012. jan. 5. 13:43
 7/12 A kérdező kommentje:

14 hetes vagyok, még az sem tuti fiu lesz-e, de a lányomat is éreztem (pedig nem hiszek ilyenekben).

Mi Frankfurttól délre lakunk.

Amúgy Tobias nekem is tetszik, de sógromat úg hívják, az tuti nem lesz. Elias az egyik barátnöm kisfia azt se nagyon adhatom pedig az is tetszik.

2012. jan. 5. 13:49
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem Jónás jut rólam eszembe a bibliai alak.
2012. jan. 5. 18:10
 9/12 anonim ***** válasza:
A számotokra adott körülmények között nagyon jó választás lenne. Magyarországon abszolút ritka, mégsem idegen hangzású, hiszen a klasszikus Jónásra lehet következtetni. És egyébként szép a hangzása, fiatalos, de idősebb korban jól fog hangzani.
2012. jan. 5. 18:36
 10/12 anonim ***** válasza:
Jó név! Nekem elsőre tetszik, eddig még nem találkoztam senkivel akinek ez lenne a neve.
2012. jan. 5. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!