Kinek jött be és kinek nem, hogy a fél évig legalább anyatejes babájuk kevésbé beteges?
Figyelt kérdés
Ezt mondják mindig a védőnőm is ezt szajkózza mikor mondom, hogy milyen jó sok tejem, hogy de jó akkor nem lesz beteges. Erre itt van 3 hónapos és már itt az első komolyabb nátha. Ugyanez volt a nagyobbik fiamnál is. El vagyok keseredve, hogy nem tudom megvédeni őket eléggé, pedig nem is nagyon voltunk közösségben sem hidegben, és mindig rendesen felöltöztetem őket ahogy illik melegen rétegesen.Csak anyatejet kap.2012. jan. 3. 01:45
11/15 anonim válasza:
8,5 hós a kislányom , még anyatejes de már hozzátáplálom 6 hós kora óta és eddig egyszer volt beteg, de az sem volt túl súlyos, sima megfázás.
Egy ismerősöm csak pár hétig szoptatott, a kisfia 10 hós és már annyiszor volt beteg, hogy megszámolni se lehet.
De azt nem tudom, hogy van-e összefüggés.
12/15 anonim válasza:
A nagylányom már 20éves lesz, tápszeres volt. A 20 év alatt talán 5x volt beteg. Pedig 20 éve nem voltak még ilyen tápszerek, mint most. Több ismerősöm anyatejes gyereke 1 hetet megy az oviba utána 2 hetet beteg. Szerintem ez genetika, semmi köze az anyatejhez.
13/15 A kérdező kommentje:
hát akkor nem kedvez nekünk sajnos a genetika. az a legjobb hogy még a nagytesóra sem foghatom mivel másfél hete nem volt ovi neki meg kutya baja sincs. Ő is anyatejesen már fél évesen hűtőfürdőzni kellett neki mindig egekben volt a láza ha beteg volt. 2 évesen bölcsis lett ott jött az egy hét bölcsi egy hét otthon szakasz, majd az ovi kezdetére kinőtte. utána 2 évig csak egyszer egyszer volt beteg minden évben, de az egyik a bárányhimlő volt az is nyári szünetben. Most nagycsoportos elkezdett úszni járni pont mikor született a tesó szeptemberben. Most megint jött az egy hét ovi, egy hét itthon, de ez tuti az úszás miatt van neki, mert egy szem óvónő megy velük nem hiszem hogy megnézi egyesével ki hogy öltözött fel meg szárította meg magát. Olyan rossz szegény aprókámat így látni, és szinte alig szopizik a sok köhögéstől, meg persze nem alszunk , de hát majdcsak elmúlik.
2012. jan. 3. 12:29
14/15 anonim válasza:
En sajnos nem tudtam szoptani a kisfiam igy tapszert kapott. Jelenleg 22 honapos es ketszer volt beteg pedig 1 eves kora ota bolcsibe jar ami egy kesz virus feszek (akinek bolcsis a gyereke tudja mire gondolok). Itt kapott el egy virusos fulgyuladast amivel otthon volt 1 hetig es szinten a bolcsibe szedett ossze egy lazas-kohogeses virust amivel otthon volt 3 napig, ezeket leszamitva meg az orra sem folyt soha. Ugyhogy szerintem is inkabb genetika. Nekem van ilyen eros immunrendszerem, ritkan voltam/vagyok beteg.
15/15 anonim válasza:
Az én kisfiam négy hónapos koráig kizárólag anyatejes volt - egy éves koráig már rendesen evett mást, de még mindig napi 7-8 alkalommal szopizott, most másfél éves - napi 5-6 alkalommal szopizik még de gondolom már nem olyan sokat. Eddig csak az orra folyt 2* kb. 5-6 napig - egyszer meg lázas volt. Más baja eddig még nem volt. De ő egyedüli gyerek. Gondolom más az ha van kistesó aki közösségbe jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!