Mennyit eszik 4 hós babátok? (Anyatejes)
Úgy tudom, hogy havi 400 gr. a minimum. A fiam nagyon keveset evett, olyan 60-70 gr-okat, de megvolt az 500 gr hízás, igaz, én nagyon soványnak találtam.
A lányom már 200 gr-ot betolt ilyenkor napi 5-ször, szóval nem egyformák. Igaz, ő nagyon kövér volt.
A fiam volt, hogy csak 60-70-et evett, a maximuma 150 volt, de nem túl gyakran. 4 hónaposan lelassult a hízása, hosszra gyúrt, 400g volt összesen. Aztán az 5-6. hónapban behozta.
Ne aggódj, ez nem kevés hízás!
Második babánk, elsőnél stresszeltem, állandóan mérgettem és eddig olyan szuper volt, de a doktornőnk nagyon elkeserített, ő nagyon rázta a fejét, hogy mennyire kevés ez a 400g
Azóta mérem, pedig előtte teljesen lazán kezeltem, olyan szupi volt...
Most ráadásul náthás is volt (a nagy hozza haza az oviból...) és most még étvágya sincs....nehéz napjaink vannak...
Először is nyugodj meg! Másodszor pedig felejtsd el azt a sületlenséget,amit a doktornő állított!!
A 400 g pont elég!! Ilyenkor már nem kell a havi 1 kg-os hízásra számítani!- egyes babák eleinte is csak fél kilót híznak havonta!
Ha jó kedvű,nyugodt baba,akkor semmi,de semmi gond nincs!! Nem kell tömni,nem kell mérni! Hagyni kell fejlődni a saját ütemében.
Noha fél éves korukra megduplázni,1 éves korukra megtriplázni szokták a babák a súlyukat,az első szülöttem
1 éves korára nem érte el a 8 kg-ot sem,nem hogy a 9390 g-ot! Ezzel csak arra utaltam,amit fent is írtam. A doktornő akkor tett egy megjegyzést,hogy milyen pici- vagy sovány? (hú,már nem is emlékszem!! de ciki!) a lényeg,hogy tettem rá mit mond!! Egészséges,gyönyörű,jó kedélyű gyerek volt akkor is,most is.
Most mit súgnak az ösztöneid? :-)
Jó babázást!!
Üdv:3gyerkőcös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!