Kinek jött be és kinek nem, hogy a fél évig legalább anyatejes babájuk kevésbé beteges?
Az anyatej nem csodaszer,nyilván a gyereknek a legmegfelelőbb,de nincsen az anyatejfogyasztás forditott arányban a betegeskedéssel..
Az immunrendszer kb 70% ban a genetikától függ,megfelelő táplálással és életmóddal ki lehet hozni belőle a legjobbat,de NEM CSAK azon múlik,mit eszik a gyerek.
Fél éves koráig csak anyatejes volt a kislányom, pont 6 hónapos korában elkapott valamit, ami lázzal, levertséggel járt. Most 16 hónapos, azóta nem volt beteg. Nem jár még közösségbe.
Az anyatej jó, de nem csodaszer, mint ahogy semmi sem az.
Jobbulást nektek!
Hát, anyum egyik gyerekét sem tudta szoptatni csak maximum 6 hétig, én beteges voltam , de másik két testvérem abszolút nem! Szóval nem tudom, pedig akkoriban a tápszerek sem voltak ennyire hudejók. Már előre izgulok, hogy nekem hogy fog ez menni...
21 hkm
Szerintem is inkább örökletes az immunrendszer. Az első gyerekem (fiú) 5 hónapig kapott csak anyatejet, aztán elkezdtem etetni, 1 éves koráig szopott ugyan. Beteg életében először 2 évesen volt, 3 éves kora óta ovis (1.5 éve) azóta 4-5ször ha beteg volt sokat mondok.
A második babám 6 hóig csak szopott, de ahogy mást is kapott elkezdődtek a betegeskedések (nem biztos hogy azért mert az anyatej egyre kisebb szerepet kapott) és hát évente vagy 10szer beteg volt szinte havonta.
Most 2.5 éves utóbbi fél évben "csak" 3 szor volt beteg szóval javul a helyzet.
Ja és hozzátenném hogy 10 hónaposan még napi 5ször szopott (más étel mellé) és 14 hósan hagyta abba.
Most a legkisebbemet szoptatom, 5 hónapos. Még nem volt beteg.
fél évig csak anyatejet kapott,egy éves koráig szoptattam, a végén már nagyon kevés tej volt.az első szülinapján vittem először dokihoz,addig nem volt beteg,pedig jártunk össze gyerekekkel,jártunk zenebölcsibe.
egy éves kora után(szeptember),következő tavasz végéig havonta volt beteg.nyáron nem volt beteg.két évesen került bölcsibe,folyamatosan beteg.úgyhogy nálunk bejött,amíg kapott anyatejet,nem volt egyszer sem beteg
Én 2 és fél évig szoptam!Szóval elég sokáig.3 évesen még is kórházba kerültem 2 hétre, mert valami olyat kaptam el a bölcsibe amitől hánytam és hasmenésem volt.Majdnem kiszáradtam!!!És onnantól 2 hetente beteg voltam!
Most már semmi bajom, mert 6 évesen el kezdtem sportolni, ami megerősítette az immunrendszerem!
23L
Kisfiam 6,5 hónapos koráig csak anyatejet kapott. 15 hónapos korában volt először beteg, majd 1,5 évesen volt egy súlyos kruppos rohama. Ez télen szinte havonta, 2 havonta előjön neki, és mióta oviba jár sűrűn náthás, köhög.
Kislányom is szintén anyatejes volt 6 hónapig, de már 5 hónaposan antibiotikumot kapott olyan beteg volt. Tesó hozta az oviból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!