Tápszert hogyan adjátok a babátoknak? Elkészítés, tálalás. Tárolás, stb!
Értelemszerűen csak azoktól kérek választ akiknek tápszeres a babájuk, vagy jártasak a témában!
Arra gondolok, hogy
- baj-e ha az adott mennyiséghez több vizet teszünk, pl. 10-20 ml-vel többet, mint az előírt?
- mindig 35-37 fok hőmérsékleten adjátok-e neki?
- mi baja lehet, ha 'hidegebb', pl. csak langyos?
Ezenkívül érdekel még minden tapasztalat, praktika a tápszeres táplálással kapcsolatosan!
Köszönöm a válaszokat!
Eleinte én is abban bíztam, hogy tudja, mennyit kell ennie, ám az 1 hónapos mérésnél a dokink azt mondta rengeteget hízott, nem szabad neki ennyit ennie.
De akkor meg mit tegyek?
2,8 kg-val született és 1 hónaposan 4 kg.
- valaki szerint semmi gond, utol akarja érni magát, és ezért gyarapszik
- valaki szerint meg hagyjam el az éjjeli etetéseket (erre képtelen lennék)
emiatt gondolkodtam a hígításon
Sokan felvetették, biztos éhes e, de ilyenkor a kezét csuklóig nyomja a szájába, és hallani, ahogy szopizza.
Megint a 6-os vagyok.
Pedig tényleg tudja. És kicsit nagyobb az igénye, mint más babáknak. Ez van. Mit tudsz csinálni? Nem adsz neki enni? úgyis addig sír, amíg nem kap. Hígítod? Sűrűbben fog kérni. Úgyhogy add úgy neki, ahogy elő van írva. Lehet, hogy most gyorsabban hízik, de lehet, hogy 1 éves korában meg kisebb súlyú lesz, mint a vele egyidősek. Ezt nem tudhatod. Úgyhogy ne aggódj, minden rendben van vele! :) Ráadásul viszonylag kis súllyal született, úgyhogy pláne.
Nekünk 3650-el született, de 3200-al került haza. 1 hónaposan 3950 volt, szóval ez remek súly, később le fogja mozogni. Nincs olyan, hogy kövér csecsemő, de még ha lenne is milyen problémát okoz? Rossz a bmi index? ugyanmár..
Maradj az előírt mennyiségnél, ha megitta a szükséges tejalapú italt itasd babavízzel, esetleg teával később (3 hótól) gyümi (vagy sütőtök) levével. Dokinénit meg hallgasd meg, bólogass, majd csináld azt, amit eddig :) Te vagy a gyerekkel, nem ő, jobban tudod mikor éhes.
Jön a fogzás, egy esetleges betegség amikor hetekig nem hogy növekedni, de csökkenni fog a súlya, ha meg mozogni kezd akkor is. Inkább legyen husikás, mint gyengeség miatt infúzió..
Persze, ha már egyéves lesz akkor ne guruljon lehetőleg (max. születési súly 3-3.5x), de addigra a babák 95%a formás lesz.
Előírás szerint adom neki a tápot, lassult a gyarapodása, és most már megelégszik a mennyiséggel is. Be akarta hozni a lemaradását.
A táp hőmérsékletében annyit módosítottam, amelyet az egyik válaszadó javasolt, félig felöntöm a forró vízzel, utána meg babavízzel visszahűtöm, így kellemes a hőmérséklete, és a babám is szereti.
Nem hígítom, csak adok neki vizet, amikor igényli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!