Tápszert hogyan adjátok a babátoknak? Elkészítés, tálalás. Tárolás, stb!
Értelemszerűen csak azoktól kérek választ akiknek tápszeres a babájuk, vagy jártasak a témában!
Arra gondolok, hogy
- baj-e ha az adott mennyiséghez több vizet teszünk, pl. 10-20 ml-vel többet, mint az előírt?
- mindig 35-37 fok hőmérsékleten adjátok-e neki?
- mi baja lehet, ha 'hidegebb', pl. csak langyos?
Ezenkívül érdekel még minden tapasztalat, praktika a tápszeres táplálással kapcsolatosan!
Köszönöm a válaszokat!
én az elkészítsnél az arányokra figyelek, mert ha több a víz, akkor kevésbé laktató pl.
A lányom megissza nagyon melegen is és szobahőmérsékleten is.
Nálunk is megissza, csak nem-e lesz baja vajon... mindig aggódok ettől. Forró vízzel készítem, és utána lehűtöm, de valamikor kicsit jobban lehűl...
A táplálóságot úgy érted, hogy azt a mennyiséget azért megkapja, csak nem lesz a hígítás miatt táplálóbb?
Én mindig úgy készitem el ahogy a dobozon irja,
a hőmérsékletét pedig nem szoktam méregetni,csak a csuklómon ellenőrzöm,hogy nem-e túl meleg,
attól hogy langyos tápot kap nem lesz baja.(a lányom csak úgy issza meg ha langyos!)Különösebb tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban,csak annyi hogy ha még nem tapasztaltad ki az adagját(nálunk egyik lányomnál sem a dobozon lévő leirtak szerint működött),többször kevesebb tápot csinálj pl.30-45ml-ként,igy nem megy kárba sok belőle.
Köszönöm az eddigi válaszaitokat. Amiatt gondoltam, ezt a hígítós módszert, hogy nagyon sokat akarna enni a kislányom, viszont nem szeretnénk el(fel)hízlalni. Gondoltam, ha kicsivel több vizet öntünk bele, akkor talán 'becsaphatom' (ha nem is a gyomrát, de az éhségérzetét)
A forró víz-hideg víz keverési módszer tetszik,köszönöm. Olyan egyszerű dolog, hogy nem is értem miért nem jutott eszembe,de ezért is jó ez az oldal :)
6-os vagyok.
Hidd el, a babád tudja, hogy mennyire éhes. És annyit fog enni, amennyit igényel. Ha felhígítod, akkor valószínűleg gyakrabban kér, mert nem volt neki elég. A hízással nem baba korban kell vigyázni, hanem majd ha mást is eszik. Akkor kell figyelni, hogy ne egyen túl sok édességet stb.
Mi az arányokat betartva adtuk, ugyanis nem volt olyan mértékű a súlygyarapodás, mint kellett volna. Ha kövér lett volna elgondolkodom a hígításon, de csak akkor ha már meg van a napi 0,5l tejital.
A hőmérséklet legfeljebb 35-37fok, szintén a forralt ill. visszahűtött víz keverékével, vagy "hűtőfürdőbe" a cumi. Melegebb folyadékban jobb az oldódás is.
Bár elvileg lehetne, mi nem tároltuk az el nem fogyasztott tápszert, ezért nem is melegítettük vissza, ment a kávénkba :)
Tápszerből eltérő ízűek vannak forgalomban, mi mindent kipróbáltunk és változatosan adjuk azokat. Eltérő az adagolókanál színe, és kislányunk mindig mutatja, h melyikből kér :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!