Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS! 5 hetes babám eszik,...

SOS! 5 hetes babám eszik, bukik, aztán megint sír, hogy éhes. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
A védőnőt és a gyermekorvost nem érem el, nyilbán a szilveszter miatt.
2011. dec. 31. 17:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Tökéletesen igaza van az előttem szólónak!!!!!!!!
2011. dec. 31. 19:01
 12/23 anonim ***** válasza:

Hasára vagy a hátára fekteted? Ha a hasára, az is nyomhatja a pockaját..

Egyébként nekem sem szimpatikus ez a szigorúan 3 óránként 10 perc szoptatás. Már ne haragudj, de honnan hallottad ezt a butaságot? Honnan tudod, hogy 10 perc alatt mennyit szív ki? Van, mikor erőteljesebben, többet ki tud szívni, van mikor csak kevesebbet. Honnan tudod, hogy az elég neki? És ha nem elég, hagyod ordítani, mert 2 óra múltán megéhezett, csak hogy nehogy hamarabb egyen 3 óránál? Butaság..

Míg szoptattam, akkor kapott enni a fiam, amikor csak megkívánta. Volt, hogy 4 óránként, volt, hogy csak 2 óránként. Általában 10-20 perc alatt megette ami neki kell, de volt, hogy 40 percig is cicizett. És akkor mi van? Sietsz valahová? Azt kell nézni, hogy a baba mit szeretne, nem pedig azt, amit a könyvek leírnak. Sajnos nekem már ki kell egészítenem a szoptatást, mert nincs már elég tejem, de most is annyiszor eszik és annyit, amennyi neki jól esik. Van, hogy csak 120 ml-t, de van, hogy 200-at is. Hagy döntse el Ő, hogy mennyi esik neki jól. Ha már nem éhes, úgysem eszik tovább! Maximum nyalakodik kicsit, de annyi kell.

A bukástól meg ne ijedj meg, lehet, hogy soknak tűnik, de elenyésző mennyiség lehet. Valószínűleg csak a felesleg jön ki. Ha 1-2-3 nap múltán is ez lesz a helyzet, akkor már lehet menni a dokihoz megnézetni, hogy van-e reflux, vagy bármi más probléma.

2011. dec. 31. 19:09
 13/23 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy elég neki 10 perc. Hagyd kicsit tovább a ciciden, hogy kényelmesen ne pánikban szopjon. Megtanulta, hogy "csak" 10 perce van, kapkod siet, hogy minél többet tudjon ennim ezzel benyel egy csomó levegőt, ezért bukik. Feltevés! Nem diagnózis.

Figyelj, a kisbaba még csak 5 hetes, hagyd nyugodtan a ciciden, nem fog hozzászokni, nem fog rajta lógni állandóan, az én fiam ilyenkor még 45 percet szopott:-) 3 hónaposan pedig 10 perce redukálta le, magától, nem én diktáltam. És nem vagyok egy ősanya, nem szoptattam sokáig, nem vagyok fanatikus szoptató párti, de hidd el, hagyd egy kicsit tovább a ciciden:-) Bukás miatt ne aggódj, nekem kezdetektől bukik a mai napig 6 hónapos.

Buék:-)

-pip-

2011. dec. 31. 21:12
 14/23 A kérdező kommentje:

A 3 órához nem ragaszkodom, a 10 perchez pusztán azért, mert a gyerek rendszeresen túleszi magát! Hogyha például nem 10, hanem 13 percet adok neki, akkor már jön a sugárban hányás, és éhes lesz 1 órán belül, mivel üres a kis gyomra... Olyan szempontból rugalmas vagyok, hogyha mondjuk aludt 4 órát, akkor nem 10, hanem ha bírja, akkor 12 percet is kap enni.

Ezt a 10 percet nem úgy kell elképzelni, hogy pity-pity leszakítom magamról, hogy ennyi volt :)

2011. dec. 31. 23:02
 15/23 anonim ***** válasza:

Honnan tudod, hogy túleszi magát? Méred?

A bukás nem feltétlenül attól van, hogy sokat evett!

2011. dec. 31. 23:49
 16/23 anonim ***** válasza:
21:12-es vagyok. Nem vagyok benne biztos, hogy a túlevéstől bukik. Emlékszem rá, nagyon átérzem mit érzel, és miket gondolsz. Sok minden ki fogsz még próbálni:-) Én nem tudok általánosítani, ezért csak az én gyerekem példéjét mesélem neked. Szóval ő most 6 hónapos, mint írtam kezdetektől bukik, kb amikor 5 hetes volt elkezdtem arra gondolni, hogy TUTI túl eszi magát, ezért bukik, elkezdtem mérni. Megette az adagját, nagyjából annyit amennyit kellett neki,hol többet hol kevesebbet. Na én gondoltam egy nagyot, és kevesebbet hagytam cicin, de többször tettem rá. Az lett volna a célom, hogy ne egyszerre egyen sokat, hanem többször keveset. Működött, 3-4 etetésig, utána megint bukott, de kicsesztem magammal, mert az addigi 3 órás etetések, kezdtek csökkenni 2 illetve 1.5 órára, szinte állandóan csak szoptattam. Már volt, hogy fel sem vettem a pólómat...egyrészt ugyis hamar leveszem, másrészt úgyis csupa hányás (most is). A gyerek bukott, én kikészültem. Vissza állítottuk a 3 órás szoptatást. Evett amennyi jól esett, mértem. Később 3 hónaposan már nem is mértem, mert kezdtem belehülyülni. Evett..ha bőgött kapott enni. Ha éhes volt elfogadta, ha nem az éhség miatt bőgött akkor nem fogadta el és tovább bőgött..ekkor kezdtem barkóbázni:-) Mai napig bukik,pedig már eszik főzeléket, gyümölcsöt. De még azokat is visszabukja, és NEM etetem túl. Bukni is fog. Meglehet a Te kisbabád is ilyen. Ilyen tipus. Vannak ilyenek. Tudom, hogy rossz, és megpróbálsz ellene tenni, vannak is praktikák, amik vagy bejönnek vagy sem. Nálunk bejött az, hogy amikor büfiztetem, nem "felkapom" a vállamra, hanem nagyon finoman és lassan rárakom a vállamra, nem nagyon paskolom, és nagyon ügyelek arra, hogy a vállammal ne nyomjam meg a hasát, sőt, a hasa ne is a vállamnál legyen hanem lentebb. A gyerek ne hajoljon át a vállon, hanem szinte függölegesen legyen.
2012. jan. 1. 09:21
 17/23 anonim ***** válasza:

De ha kapkodva eszik, ahogy itt feltételezzük, akkor tök mindegy, hogy 10 percig vagy 15-ig szopizik rohamban.

Szerintem ahhoz kicsi, hogy tudja, na most ráérne, mert anya engedné 15 percig is.

Szerintem próbáld meg evés közben is büfiztetni. És próbáld rávenni hogy lassabban egyen.

Egyébként az is lehet, hogy annyira megtellik 3-4 óra alatt a melled, hogy ömlik és nem is tudja nyelni. Azt is kipróbálhatod, hogy kicsit lefejsz az elején, ha úgy érzed ez is okozhatja a bajt.

Egyébként lehet hogy szimplán bukós baba, azért lássa orvos az ünnepek után vagy beszélj a védőnővel.

2012. jan. 1. 10:03
 18/23 anonim ***** válasza:

Van, hogy nem 10 percet kap, hanem 13-mat? Ne haragudj meg, de hogy lehetsz ilyen kegyes? :S Adj neki annyit amennyi jól esik, úgysem bukja ki az egészet! Az meg, hogy előbb megéhezik, lehet attól is, hogy "vékony" a tejed és nem lakik vele annyira jól. Akkor aztán hiába eszi meg a "kötelező" mennyiséget. Neked sem mindegy, hogy egy pohár teát vagy egy pohár tejet iszol. Erre nem gondoltál?

Egyébként is, a babák 1 óra alatt megemésztik az anyatejet.. Nem kitaláltam, a doki mondta nekem.

2012. jan. 1. 10:10
 19/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!
2012. jan. 1. 12:35
 20/23 anonim válasza:
Szerintem a 10 perc marha kevés 1 öt hetes babának. Az enyém volt, hogy egy órát is csüngött a cicin. 10 perc után büfiztesd, de utána ne rohanj fejni, hanem tedd vissza cicire, hidd el, ők még nagyon gyengék ahhoz, hogy 10 perc alatt jól lakjanak. Lánykám most 4 hónapos, na most már végez 10 perc alatt, de kb. 2 hónapos koráig sokkal tovább tartott egy szopi. A bukás pedig nem attól van, hogy túleszi magát a baba, hanem attól, hogy az ő gyomorszájuk még nem zár rendesen.
2012. jan. 1. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!