Minden sértés és provokáció nélkül kérdezem, hogy hogy gondolja néhány anyuka hogy nem kell naponta fürdetni és átöltöztetni a gyereket?!
9 hónapos a lányom, és bizony volt olyan, hogy nem fürdött este, mert nem értünk haza időben, de természetesen minden nap fürdik, tényleg nagyon ritka, ha kimarad egy fürdés.
Egyrészt mert imádja, másrészt meg sajnálom, hogy egész nap aszalódik a pelusban.
Tesómnak van 3 gyereke, és nála is néha kimarad a fürdés, ha este nem érnek haza időben, de nagyon ritka.
Mikor gyerek voltam 30 éve, nem volt fürdőszobánk, minden 3. nap fürödtünk csak meg, mégis élek, és nincs semmi bajom.
Kedves Kérdező! Nyugodtan pontozz le, de elég csúnya dolog volt írni, hogy ha nincs pénzed 5l vízre naponta, akkor ne vállalj gyereket. Barátnőmék szépen éltek, vállaltak 2 gyereket. Jó munkahely, kertes ház, autó, stb...
Aztán apukának balesete volt, rokkant nyugdíjas lett 34 évesen. Most ott tartanak, hogy árulják a házat, mert nem tudják fenntartani, barátnőm 3 műszakban dolgozik. Szinte egyik napról a másikra élnek, a szüleik segítenek, ahol tudnak. Nappal nem fűtenek, inkább vastagabban öltöznek, csak estére gyújtanak be. 2 naponta fürdenek, ezzel is tudnak spórolni. A gyerekek szépen tisztán járnak iskolába, nem látszik rajtuk, hogy rosszul megy nekik.
Akkor most mi legyen? Dugják intézetbe őket, vagy rakják a kamrába, hátha jobbra fordul az életük?
Ilyen sz@r világot élünk sajnos, hogy sokszor a napi fürdéssel is spórolnia kell az embernek.
basszus valamilyen szinten azért igazat kell adjak azoknak akik azt mondják, ha nincs pénz vízre ne legyen gyerek sem.
a spórolás más, a kétnaponta fürdés az más, mert ezekben van némi rendszeresség. De ahol már vízre sem telik ott sok minden másra sem, és ha én lennék ilyen helyzetben akkor kétszer is meggondolnám, hiába akarok én magamnak gyereket, ha nem tudom megfelelő körülményeket biztosítani akkor nem hiszem hogy jó a gyereknek. Tudom milyen világban élünk nem dobozban élek én sem, természetesen más az ha utólag kerül az ember ilyen helyzetbe akkor azt valahogy túl kell élni meg kell oldani. De ha ez a dolog előre látható akkor inkább várni kell a gyerekvállalással.
Kedves Utolsó, teljesen igazat adok Neked, egyetértek veled mindenben, én a kérdező és egyes válaszolók modorát tartom kritikán alulinak.
(azt hiszem, utolsó előtti)
Milyen törlés?!Miről beszéltek?Nekem semmi közöm ezekhez!Se lepontozni se töröltetni nem szoktam,nem azért járok ide!!!
A véleményem tartom még akkor is ha ez sokaknak nem tettszik:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!