Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mostanában kicsit válogatósabb...

Mostanában kicsit válogatósabb a 8 hós kislányom. Valami ötlet, hogy mit adjak Neki enni ebédre? Nálatok mi a kedvenc, és hogy készítitek el?

Figyelt kérdés
2009. máj. 20. 21:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Lányom mindent imád. Eddig mindent megevett, amit adtam neki. Imádja a kukoricát, kis borkkoilval vagy karfiollal szoktam neki adni.

FElteszek kevés olajat, pici hagymát, petrezselyemmel, fokhagymaporral, csipet tárkonnyal és sóval, megkapatom, majd felöntöm vízzel, beleteszem a kukoricát és a kevés brokkolit vagy karfiolt vagy kelbimbót (vagy bármit), teszek bele rizst vagy krumplit és megfőzöm, leszűröm,majd enyhán átturmixolom. Imádja:-)

De imádja a tököt is, ugyanígy csinálok amúgy mindent. Enni már majd mindent ehet, mehetnek a k-betűsök is.

2009. máj. 20. 21:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Sajna az enyém egyféle főzeléket eszik csak meg, a brokkolit. De abból is csak a Kecskemétit, ha én csinálom, vagy másik gyártó, az nem jó. Mi sok gyümölcsöt eszünk, sokszor ebédre is, azzal is jól lakik.

Próbálhatod adni neki azt, mit ti esztek, hátha már kóstolgatja. Az enyém pl. eszi a virslit, főtt krumplit, na meg a savanyú uborkát. Csak pár falatot, de meg kell neki szokni.

2009. máj. 20. 21:47
 3/6 anonim ***** válasza:
8 hósak vagyunk, én még nem adok neki mindent. Hagymát, virslit...stb. Nálunk a nagy kedvenc az őszibarack csirkehússal, zöldborsó csirkehússal, tegnap karfiolt adtam neki krumlival, husival azt is megette. (brokkolit szereti még) a sütőtököt kimondottan utálja, holnap meggy lesz husival pici krumplival.
2009. máj. 20. 21:52
 4/6 A kérdező kommentje:
Eddig olyan szépen evett, elég sok mindent csináltam már Neki, dw most úgy kell belekönyörögni. Sír közben, sőt ma öklendezett is. Nem volt darabos, teljesen pépesre csináltam.
2009. máj. 20. 21:53
 5/6 anonim ***** válasza:
nálunk a felső fogainál volt meg ez a hiszti. nem akart enni. aztán rájöttem, hogy paradicsom a favorit. csak a paradicsomos kajákat ette, de abból is csak a boltit. amit én csináltam neki az pfujj volt. így aztán paradicsomos krumpli és tésztra cukkinivel és paradicsompürével. most már javul a helyzet, már megeszi a finomfőzeléket, és a sütőtökös dolgokat is. én azt veszem észre, hogy ha piros a hami ,akkor jó neki:-)))
2009. máj. 20. 21:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Boltiból a vmilyen gyümölcs + hús a nyerő, a sárgabarack + keksz, a paradicsomos burgonya, és a Kecskeméti Zöldséges spagettije. Utóbbit imádja, öröm nézni!

Itthoniból karfiol + husi (bolti ebből nem kell neki), hal + krumpli, csirkemáj + krumpli a sláger, meg az alma + krumpli/banán + husi.

Répa, brokkoli, sütőtök, z.borsó egyáltalán nem ízlik neki, a sóskát ímmel-ámmal megeszi, meg a többi zöldet is csak módjával.

Amit én főzök, azt általában hangyányi sóval + fűszerekkel szoktam (majoranna, kakukkfű, oregano,...).

Őszintén szólva ha a húslevesből veszek ki dolgokat, nagyon szívesen megeszi, még a répát is! Azaz vmit rosszul csinálhatok, mert ha külön főzöm, úgy nem kell. Ez van. :)

Nem lehet, h a foga jön a babádnak?

2009. máj. 21. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!