Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tudnám megoldani, hogy...

Hogy tudnám megoldani, hogy kijöjjön a napi 5 evés?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4 hós (sajnos már tápszeres). Reggel átlagban 7-8 körül reggeli és este kb 8 fele eszik utoljára, éjjel nem kel már enni. Szóval, hogy 3 óra elteljen 2 étkezés között sehogy nem tudom úgy csinálni, hogy meglegyen a napi 5 étkezés. Átlagban 4-szer eszik. Ettől függetlenül nagyon jól gyarapszik. Hagyjam így vagy változtassak szerintetek?
2011. dec. 26. 14:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Az 5x-i étkezés jól hangzik, de ha a baba nem úgy "működik", akkor mindegy, hogy 4x-5x-6x, akárhányszor eszik! A lényeg, hogy egyen és szépen fejlődjön.

Lányom 3 hónapos korig 6x evett, aztán 4 hónapos koráig 5x, majd ő is csak 4x evett 1-2 hónapig, majd alakult a napirend és utána megint 5x evett. Most 14 hónapos és megint csak 4x eszik.

Addig nem kell változtatnod, amíg a baba jól fejlődik és kiegyensúlyozott.

2011. dec. 26. 14:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Fontos a napirend, de ez nem azt jelenti, hogy muszáj belesűríteni az 5x-i étkezést, ha babád épp nem úgy kívánja.

Egyet értek az elsővel, ha babád szépen növöget, akkor semmi gond nincs, és lehet hamarosan megint többször fog enni (ha majd másképp alszik, másképp alakul a napotok).

Volt, hogy az én babám sem evett többször, de ez nem volt baj.

2011. dec. 26. 15:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha ő ennyit kíván akkor ez van!Nincs ezzel semmi baj!ne változtass semmin csak a baba igényeit nézd és ne azt ami a nagykönyvben le van írva!
2011. dec. 26. 15:03
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:)
2011. dec. 26. 15:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Az lén lányom azóta eszik négyszer, hogy elkeztük hozzátáplálni.Ez 4 hósan volt, most vasárnap lesz egy éves.

A tízórait kihagyja, reggeli kb 8-8.30-kor, utána ebéd11.30-12 körül, uzsonna 3-4 körül, aztán vacsi 7-7.30 körül.Fél 9-kor alszik.Sehogy nem jön ki az 5 étkezés, mivel nagy az alvásigénye éjjel de ez szerintem nem baj.Pedig nem kimondottan 4 óránként eszik, inkább 3,5 óránként.

Rendesen gyarapszik, jókedvű, mosolygós, kiegyensúlyozott kislány:)

2011. dec. 26. 19:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Ennek örülök. igazából szerintem sem baj, csak mikor védőnőnek mondtam, kiakadt. Merthogy egy babának a napi 5 étkezés meg kell, hogy legyen...mindegy, nem ez az első dolog, amiben nem értünk egyet:)
2011. dec. 26. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!