Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel szoktathatom le 11...

Mivel szoktathatom le 11 hónapos gyermekemet a "hisztiről"?

Figyelt kérdés
Evés közben is képes kirúgni magát, megfeszítve hisztizik, egy könny sincs a szemében. Ha épp megitatnám, akkor az a baj. Nem tudom, hogy mi lenne a jó módszert, tanácsot szeretnék kérni ( nem verésre gondoltam!!!)

2011. dec. 25. 21:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az én lányom még csak 10 hónapos, de ő is nagyon-nagyon hisztis. Ha kell neki valami, és nem adom oda, vagy ha valami nála van és elveszem tőle, akkor abban a pillanatban elkezd üvölteni. Megfeszíti magát és teljesen bevörösödik.

Ilyenkor meg szoktam itatni, és mondom neki, hogy hagyja abba, ne hisztizzen, mert ezzel nem ér el semmit. Elmondom, hogy azzal amit kinézett, miért nem szabad játszani, és adok mást a kezébe. Háát, ne mindig válik be, de remélem hogy sikerül leszoktatni róla.

Néhány napja evés közben is elkezdte, mert már idegesíti, hogy nem mehet, egy helyben ülve kell ennie, de én nem akarok a kajával utána rohangálni a lakásban, ezért már most sem akarom neki megengedni, mert akkor később már hiába akarom megszoktatni, hogy nyugodtan, ülve egyen.

Evés közben nagy levegő, és nyugalom. Ha hadonászik, akkor finoman megfogom a kezét, és úgy teszem be a kanalat a szájába. Olyankor már lenyeli, általában lehiggad néhány kanál után.

Sok sikert, hátha kapunk még valami jó tanácsot :)

2011. dec. 25. 23:21
 12/13 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok.

Csak annyit szeretnék még, hogy nagyon fontos a következetesség!!!Én már hónapok óta mindent ugyan úgy csinálok, és nagyon bosszant ha pl kedves rokonok ebbe bele kontárkodnak!Én is csak nagyon ritkán extrém esetben térek el az elveimtől.

Pl: Itthon 1 nap mindig ugyan úgy telik általában, hogy a babám megszokja, hogy mikor mi a napi rend.Nehéz volt ezt kialakítani, de így már egyébként sokkal nyugodtam.Mert ha a szobában el van, és én kimegyek a konyhába, akkor már nem rohan utánam kétségbe esetten.

Minden el van pakolva, ami nem neki való (távirányító, üvegpohár stb. ), hogy legalább abból ne legyen hiszti ha kikapom a kezéből!De ha még is bármi olyan kerül a kezébe, mindig rögtön el veszem, semmit nem adok helyette, de mindig megmutatom neki amit épp kivettem, és elmondom, hogy nem szabad.

Ha hiszti van, akkor vagy mosolygok egy sort rá és akkor néz nagyokat, vagy közlöm vele hogy nem érdekel és így járt.Én mikor még tanult ülni, vagy állni és elesett és tényleg nem koppant nagyot és sírt, akkor csak leguggoltam és kedvesen átöleltem.Persze ha nagyot esett azonnal felvettem, és össze vissza szeretgettem, meg ez így van a mai napig.De ezzel azt értem el, hogy most már kisebb eséseknél szépen feláll és megy tovább egy rezzenés nélkül.

Sajnos még mindig nagy hiszti forrás, az elalvás, és a fürdés.Nem magával a fürdőkádban levéssel van a baj, inkább azzal, hogy mikor mossuk apával, akkor azt ő úgy érzi, hogy korlátozva van a mozgásban, de amint megmossuk már semmi baja.Na az alvásnál én csődöt mondtam.Annyi mindent kipróbáltam!!!Komolyan még közénk is megpróbáltam beszoktatni, de semmi.Menni akar, áll fel, sír, üt, ver...minden!!Sok gyerekre mondják, hogy ha álmos bárhol elalszik!Na az enyém nem.Mikor már leesik a feje, és esik kel, akkor is megy, és ha tudja hogy viszem aludni, már ordít.Úgy, hogy 11 hónap alatt addig jutottam, hogy berakom a kiságyba, adok puszit, elmondom, hogy reggel, vagy 1 óra múlva találkozunk, megsimizem elköszönök és ott hagyom.Általában 3 perc ordítás után elalszik...Itt csődöt mondtam, csak reménykedni tudok, hogy változni fog..

Hát így ennyi!

Kitartás mindenkinek!!! :)

2011. dec. 26. 06:25
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat és a tapasztalatokat!

Ma újabb "előadással" állt elő a fiam. Nem sikerült neki, amit kitalált és szó szerint hasra vágta magát és verte a lábával a földet. Nevettem rajta, és ő még jobban. De ugyanígy vagyunk, ha rászólunk is, mert akkor is még jobban csinálja... Nem egyszerű, de azért egy kicsit nyugodtabb vagyok, hogy mások is vannak u.ilyen helyzetben és bízunk, hogy kinövi...

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

2011. dec. 26. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!