Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Június végén születő piciket...

Június végén születő piciket mikor lehet legkorábban kicsit kitenni levegőztetni, elvinni sétálni? De alapból egy újszülöttel mikor lehet először kimozdulni? Hány hetesen?

Figyelt kérdés

A minap teljesen hülyének néztek, hogy mi a fenének veszek a gyerekem 3hónapos kora előtt babakocsit, hiszen addig ki sem mehet a házból a kicsi, max az ablakon bejövő levegővel érintkezhet.

Tényleg ennyire nem lehet mondjuk egy 4hetes babával sem kimenni, vagy ez is "jóakarás"?

Nem Pesten, kertes ház(nincsenek állatok), tehát csak a kertig gondoltam elsőnek, én nem reggeltől estig, meg maximum arra a 10percre amíg a boltban megveszem a mindennapi dolgokat, vagy várjam meg míg elalszik, hagyjam otthon, és úgy rohanjak, ezt tényleg három hónapon át?

2009. máj. 20. 06:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy, ez tényleg "jóakarás" volt. Kb. két hetes korában már minimálisan levegőztetheted, főként mivel nyári baba. Persze, ha télen születne az teljesen más. Fokozatosan szoktatod a levegőhöz, persze nem a legnagyobb melegben, hanem késő este, vagy kora délelőtt.
2009. máj. 20. 07:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

1 hetes korától az ablakot kinyithatod rá, aztán fokozatosan többet...

2 hetesen már lehet kint 5-10 percet...

2009. máj. 20. 07:17
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyobb lányom július elején született. Máer a kórházban nyitva volt egész nap az ablak-persze nem volt huzat. Otthon pedig szinte azonnal kivittem az udvarra,mert jó idő volt. Ja nuári kisbabámat pedig 2hetesen vittem ki először kb fél órás sétára.

Úgyhogy vedd meg nyugodtan a babakocsit és jó sétálást majd a bébivel:) Soha ne hagyd otthon még ha csak gyorsan visszaérhetsz is akkor se! Bármi történhet ezalatt veled is és ne adj Isten vele is!!

Mindne jót!

2009. máj. 20. 07:18
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megnyugtatást:)

Picit fura volt nekem is a kifakadás, hogy hát... Annyi picikével sétálnak a jó időben, és ha nem is a pici miatt, de az anyu miatt is három hó "szobafogság" kicsit meredeknek tűnt.

Egyedül nem merném hagyni, még akkor sem, ha tudom most 3órán át aludni fog.

És tényleg nem az volt a legelső tervem, hogy pár naposan Pest belvárosába felvigyem eldicsekedni vele a kollégáknak, "nézd milyen édes", pláne, hogy még lövésem sincs milyen állapotban leszek a szülés után, lehet az ágyamig el tudok majd mászni:S:)

Meg az első igazi séta előtt megkérdezném aggódva a védőnénim, hogy mibe, meddig vigyem, aztán lehet a picike jobban tudja ő mit akar, nem? Ha nem tetszik neki a rendszer úgyis visítani fog!?

2009. máj. 20. 07:34
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én a téli gyerekeket ittem ki 2 hetesen, először csak pár percre, szerintem nyári babát fokozatos (percről percre növeled az adagot) szoktatással csaknem azonnal kivinnék. + hónap az nagy butaság... Ennyi erővel vegyél egy szép nagy burkot és abban neveld...

Otthon tényleg ne hagyd egyedül, semennyi időre sem. Ha van légzésfigyelő és bébiőr, amivel azt hallom is, akkor megyek ki a kertbe. Anélkül elég ideges lennék...

Jó levegőzést majd nektek!

2009. máj. 20. 07:36
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam januári baba, de kb 2-3hetsen már mentünk levegőzni. Soha semmi baja nem volt, csak jókat aludt.
2009. máj. 20. 07:44
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

13 naposaan vittem, rögtön két órára. előtte 5-10-20 percekre nyitottam ki az ablakot.

boltba ne vidd be 3 hónapos kora előtt

seta, friss levegő után majd előfordulhat, hogy hamarabb kér enni, akkor ne ijedj meg :)

2009. máj. 20. 08:30
 8/11 anonim ***** válasza:

Anyukám, anyósom és a gyerekorvos egybehangzó véleménye: 1 hetesen már lehet mellette szellőztetni, 2 hetesen ölben pár percre kivinni, aztán ezt növelve egyre többet lehet kint a baba.

A babakocsi nekünk januártól megvan (akkor volt akciós) és június 8-ra vagyok kiírva.

Se babonás nem vagyok, se hülye, hogy az utolsó pillanatra hagyjak mindent. És "jótanácsot" én is kaptam, eleget.

Mondjuk én a boltba 4-6 hétig inkább nem vinném, hadd erősödjön még a szervezete.

2009. máj. 20. 09:29
 9/11 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok, nem késő estét, hanem kora estét, vagy késő délutánt akartam írni :-)
2009. máj. 20. 09:32
 10/11 A kérdező kommentje:

Én tegnap majdnem elbőgtem magam, mikor elkezdték mondani, hogy normális vagyok, hogy ki akarom vinni a gyerekem a levegőre, pláne nyáron, mikor meleg van és tűz a nap, teszem hozzá én magam sem bírom a meleget ergó eszemben sincs a legnagyobb melegben babucival kimenni , eszemnél vagyok, és hiába védekeztem, hogy a védőnőhöz is el kell vinni a manót megmérni, na akkor meg még hülyébb voltam, hiszen egybehangzóan azzal jöttek, a védőnőhöz nem kell vinni a gyereket, majd csak ő jön látogatóba, és hiába védekeztem azzal, hogy pár napja egy 4hetes manóka beelőzött méreckedésre a védőnői szolgálatnál, olyan nincs, mert ismerős anyuja védőnő és ő hozzá nem visznek kicsiket.

Amúgy a bolt egy akkora helység, ahol kenyér és tejcsi van, meg a kassza, kerítésen belül, de pl a picit nem tudom betenni az ajtón kocsival, én meg egy lépésnél messzebb nem tudok menni az ajtótól. nem tesco meg auchan

2009. máj. 20. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!