Van itt olyan anyuka, akinek a gyermeke legkorábban csak 6 hónapos (vagy később) korára duplázta meg a súlyát?
Ez a duplázás meg triplázás,réges rég nemérvényes és nem használatos a gyerek súlygyarapodásának megítélésére.
Egyrészt mert a mai gyerekek nagyobb súllyal születnek. És logikusan egy két kilós gyerek hamarabb dupláz-tripláz, mint egy négy kilós. Nekem négy kiló felett volt a babám, minden orvos azt mondta, ne is számítsák rá, hogy több mint 8 kiló lesz 6 hónaposan meg több mint 12 1 évesen.
Másrészt ez a tápszeres babákra volt érvényes, illetve azokra akiket 2-3 hónaposan kezdtek hozzátáplálni.
Az anyatejes babákra nem érvényes. Illetve a hozzátáplálás is később kezdődik. Ma már a 6 hónapig kizárólag anyatej, vagy tápszer van rendszerben.
Úgyhogy ez egy régi, elavult mód, ma már a percentilisek alapján ítélik meg a babák fejlődését. Illetve nem ma, már a nagyfiam esetében is így volt, ő 5 éve született.
Valóban nem igazán érvényes már ez a duplázás, triplázás dolog, de nálunk így volt:
Születési súly: 3970 távozási: 4030 (4 napot voltunk benn).
1. hó: 4570
2. hó: 5600
3. hó: 6470
4. hó: 7500
5. hó: 7630
6. hó: 8250
TEhát mi dupláztunk:):)
Köszönöm, csak én olyan babákra lennék kíváncsi, akik nem dupláztak. Mert a másik oldalról hallok eleget itt a fórumon :)
Ha nem haragszotok.
babám csak anyatejes, és csak aggodalom van bennem.
Második vagyok
Nekem is csak anyatejes,4 hósan kezdtük kóstolgatni, és pont akkor lassult kicsit a hízása.
De: azért mert a tied nem dupláz nem biztos hogy gond van, sőt!!
Hány kg most és emnnyivel született???
az enyém még messze van a fél évtől. Csak nem hízik havonta 300-kat, és a védőnőm is picit olyan más, hogy ennél kevesebbet hízik. (ne azt jól leírtam)
3100 születési súly
2900 haza kórház
5050 három hónaposan.
Szerintem épp majd megduplázza, ezért is tettem fel a kérdést
Nem tudom hogy számolsz, de ha 3 hónap alatt hízott ennyit, akkor nem 300-akat hízik havonta, hanem bőven túl a minimumon. És ha így hízik, meg lesz a duplázás is, hiszen van még 3 hónapja és ha lassul is az eddigi meg fogja duplázni.
Nem tudom mit aggódsz.
3500 születés
3000 kórházból haza
3800 1 hó
4800 2 hó
5300 3 hó
5600 4 hó
5800 5 hó
6200 6 hó
6800 7 hó
7300 8 hó
7700 9 hó
8100 10 hó
lányka
Bocsánat, hetente 300-at, ezt akartam írni.
Szerintem is rendben van, csak a védőnőmnek mindig akad egy-két szava, hogy majdnem elérte a 200-at. (170-t hízott akkor éppen), vagy nem érte el a 300-at, (akkor éppen 260-t hízott), vagy nem baj, hogy nincs elég húsi a vállon, ez a comb még lehetne picit nagyobb (pedig már tök nagy a babám combja, mondják is, hogy duci)
Ezért kérdeztem.
:)
nem értem, mi a gond.
havi 320g a minimum, de ez sincs kőbe vésve. függ a ti testalakatotoktól is. átlagban jó, ha havi 300-500at hízik az első fél évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!