A ti egyéves gyerkőcötök is ilyen hisztis és durva?
Az én leányom is ilyen agresszív. Mindent a földhöz vág, toporzékol ha elveszek tőle valamit, kirügja az ételt a kezemből, ha valamit csinálok vele(pl elviszem valahonnan)meg akar harapni... Semmi nem tetszik neki, nem játszik semmivel(vagyis de, csak nem játékkal, hanem palackkal, zacskóval, s minden olyannal, amivel nem szabad :)) )
Vajon nincs megnevelve? Én már nagyon ezen töröm az agyam, hogy valamit elrontottam a nevelésében...
Vagy a természete eleve ilyen akaratos, agresszív...? No, nem tudom.
Remélem elmúlik hamar ez az időszak :)
Kellemes Karácsonyt kívánok Nektek!
Az enyém nem hisztis és durva, sőt igazán nyugis, ha épp nem nyügis :) De a pelenkázást utálja ő is, forgolódik, leugrálna - kivéve, ha valami érdekes dolgot kap közbe a kezébe.
A korának megfelelő, törhetetlen játékot érdemes csak adni neki, mert az, hogy levágja a földre, nem biztos, hogy rosszaság - lehet, hogy egyszerűen ő most az ilyen nagy mozgásokat gyakorolja. Rá kell szólni újra és újra, hogy mit szabad megenni vagy dobálni és mit nem.
Az agresszivitást nem kinövi a gyerek hanem a szülőnek kell kinevelni belőle.Ekkora gyerek még nem tudja hogy mit szabad és mit nem ,de ha ráhagyod akkor természetes lesz számára ,hogy lehet anyát bántani a játékokat tönkre tenni.Szerintem az agressziót soha nem szabad a gyerekre ráhagyni van erre példám is:Amikor a lányom pici volt elő szeretettel húzta mindenki haját és marta az arcát.Minden esetben rászóltunk,hogy nem szabad egyedül anyósom mondta azt neki mindig ,hogy a mamát szabad.Az lett a vége,hogy a gyerek senkit nem bántott csak a kedves mamát ami persze a mamának esett rosszul és sírt ,mert nem értette miért csak őt bántja a gyerek?
Játszani is meg kell tanítani a gyereket.Ha elpakolod a játékokat nem fogja tudni hogyan kell velük jól játszani.Attól,hogy mi tudjuk hogyan kell játszani valamivel a gyereknek még nem magától értetődő az.
Én ezzel nem értenék egyet, hogy a picinek mindent szabad, mert sok szülő ezzel rontja el. Most még kicsi, aranyos, olyan nagy kárt nem tesz, de a jó nevelést már az elejétől fogva el kell kezdeni! Mert ilyenkor még engedékenyebbek a szülők, de nem szabad, mert ha kicsi korától így szokja meg, akaratos és irányíthatatlan lesz, alig lehetlesz vele bírni. Sajnos több ilyen gyerek is volt az ismerőseim, rokonaim közt, 4-5 évesen olyan elkényeztetett és akaratos, durva, ha valami nem úgy volt, ahogy neki tetszett, rögtön hiszti, a szülők persze engednek, hogy abba hagyja, de mi lesz így tíz év múlva, pl? Minél nagyobb a gyerek, annál nehezebben bírni vele. Még most meg kell tanulnia, hogy mit szabad és mit nem, mi az, amit megkaphat, és mi az, ami nem. A legfontosabb, hogy szóval tudj rá hatni! Megértse, mi miért van, vagy miért nem úgy van. :)
Remélem tudtam segíteni! :)
Az nem gond, ha eleven, de mindenképp el kell neki magyarázni, hogy így nem játszhat vele, meg kell becsülni a dolgait!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!