Miért támadnak ennyien a "korai" bölcsöde miatt?
Kedves Kérdező!
Ezt a kérdés akár én is kiírhattam volna...ugyanis hasonló a helyzet nálunk is azzal a különbséggel, hogy az án kisfiam 14 hósan fog bölcsibe menni.
Én úgy gondolom, hogy a bölcsőde - családi napközi - a gyermekek hasznára válik, rengeteg programot, foglalkozást szerveznek nekik, amire Te (és én ) nem lennél képes otthon, heti 5 napban, reggeltől - estig. Amennyiben a Te gyermeked is barátkozós és imádja a gyermekedet mint az én kisfiam, a gyermektársaságot sem tudjuk pótolni a napi játszóterezéssel, csavargással.
Továbbá, ha anyagilag is megengedheted magadnak, akkor pedig ez egy tökéletes helyzet.
Imádom a gyermekemet és valószínűleg le fognak pontozni, de úgy vélem, nem az (csak) az anyai szeretet, hogy 3 éves koráig a szoknyád mellett él. Egyébként pl sokkal drasztikusabbnak találom úgy az óvodát is, hogy előtte 3 évig nem jár közösségbe a gyermek, akkor pedig hirtelen muszáj.
Egyszóval hajrá!!
Szia!
Az én kisfiam is 16 hónapos és Ő is imád társaságban lenni,mondjuk Ő még kétségbe esik,ha ha nem vagyok mellette.
Szerintem is azt tedd,ami jó a gyerkőcnek.Ez nem Önzőség.Bár minden anyuka megtehetné,hogy pihen 2 gyerkőc között otthon.Nem sokan mondhatják el azt sem,hogy második terhesség alatt tudtak pihenni.Úgy,hogy jó Nektek.Mi is tervezzük a tesót és én is beírattam bölcsibe és mire 2 éves lesz én is azt tervezem,hogy bölcsibe megy és igen is felveszik,ha nincs túljelentkezés,akkor is,ha még otthon vagy.Csak kis városokban,ahol kevés bölcsi van sok gyerekre ott van szelektálás.Anyukám bölcsibe dolgozik és van aki már fél évesen beadja a picit és nincs rászorulva.Na az gáz.
Véleményem szerint elég szomorú, hogy itthon azt várják el, hogy a gyerek 3 éves koráig anyuka szoknyáján üljön. Mi is meg tudnánk oldani - anyagilag -, hogy szoknyán ülő legyen a pici, de mi még az 1 éves kort sem várjuk meg. Fontosnak tartom a korai szocializálást! Meggyőződésem, hogy a javát fogja szolgálni. Nyugaton nem tartják a picit maguk mellett, csak hogy otthon maradjanak, és ne kelljen dolgozni, és mégis szeretik az anyjukat. Ezek szerint az apuka rossz szülő? Vagy a gyerek nem is szereti, nem is ragaszkodik az apukájához! Dehogy nem! Sőt! Aki ilyeneket mond, az szerintem naplopó.
Mások miatt ne fogd vissza gyermekedet! Nem olyan világban élünk, ahol kifizetődő lemaradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!