Miért támadnak ennyien a "korai" bölcsöde miatt?
Ezt már én is megkaptam én a kicsit adom bölcsibe ha betölti a 2- t és megyek vissza dolgozni egyik ismerősöm meg közölte hogy milyen szar anya vagyok amiért beadom bölcsibe a gyerekem.
De engem nem érdekel a gyes édes kevés.
Csak magánbölcsibe fogod tudni adni, államiba nem veszik be.
Én nem adnám semmiképp - most 16 hós az én fiam is, imádja a társaságot, kap is belőle - velem együtt. Erre találták ki a játszóházakat, a játszótereket, összejárunk baráti társasággal is, hasonló korú kisgyerekekkel. Ez egészen más, mint amikor majd ott hagyod valahol rendszeresen, egyedül.
Szerintem a tesók kapcsolatát pedig kifejezetten veszélyezteted vele, de a te döntésed, senki nem szólhat bele. Tapasztalatból mondom, hogy az a legjobb, ha a tesók azonnal és teljesen együtt vannak, ha a nagyobb nincs kizárva semmi történésből. Sokan kérdezik, hogy csináltam, hogy annyira jóban van a két gyerekem, imádják egymást, még rá se szólhatok az egyikre úgy, hogy a másik ne védené rögtön. :-) Egészen egyszerűen mindenbe bevontam a nagyobbat, még uh-ra is elvittem, hogy megnézhesse a kistesót, így nagyon valóságos lett számára már a pocakban és nagyon várta. Pont két év van köztük. Most várom a harmadikat, vele is így tervezem, mert bevált nagyon.
A háromévesem szeptemberben be lett íratva oviba, mert nagyon akart menni (csúcsszuper ,alapítványi oviba jár), de pár hónap után már azt mondta, inkább maradna itthon a tesóval. Most heti 4 napot jár, pénteken már nem megy, illetve ha nagyon nincs kedve menni, akkor marad itthon más napokon is. Nem veszélyezetem ezzel sem a kettőnk, sem a tesók kapcsolatát. Még egy hároméves is nagyon kicsi és óriási szüksége van anya közelségére. Sokaknak nincs választása, mert dolgozniuk kell, de akinek van, azt nem értem, miért akarja lepasszolni a gyereket.
Valaki azt írta előttem, hogy a bölcsiben annyit fejlődött a gyereke, amit vele otthon nem tudott volna. Nos, az ilyet csak sajnálni tudom, ezek szerint nagyon nem tud a gyerekével foglalkozni. Ugyanis elég furcsa, hogy a sok gyerekre jutó gondozónő többet tud megtanítani neki, mint a csak vele foglalkozó anyukája....
egyet értek egy korábbi hozzászólóval.más,hogy szereti a gyerek társaságot és más a bölcsi,ahol egész nap nincs veled.ha nem vagy rászorulva anyagilag,akkor ne add bölcsibe,hanem inkább magánbölcsibe heti 2-3 napra.így társaságban van,de nem egész héten van távol tőled.ennyi egy 16 hónapos gyereknek teljesen elég.
nekem visszatetsző,hogy azért adnád bölcsibe,illetve azért is,hogy nyelvet tanulhass,pihenhess.azért azt ne felejtsd el,hogy így annyi mindenről lemaradsz,első szavak,mondatok,első pisilés bilibe stb.én két éves kora előtt kizárólag akkor adnám bölcsibe,ha anyagilag rosszul állnánk és dolgozni kellene menni.az én fiam pont két éves volt,amikor kezdte,ez szeptemberben volt.nagyon könnyen beszokott,nem volt gond.azóta viszont hihetetlen anyás lett.születésétől az apja fürdette,most azt is nekem kell,mindent csak anya,anya.nagyon ragaszkodik hozzám.ez nem véletlen,így pótolja az időt,amit nem töltünk együtt.egy 16 hónapos majdnem egy évvel fiatalabb,szerintem kicsi hozzá,hogy egész héten külön legyetek.
vidd magánbölcsibe,játszóházba,zenebölcsibe.ja és az ekkora gyerekek még nem játszanak a másikkal,csak egymás mellett játszanak.egymással majd olyan 3 éves kor körül
Szerintem egy jó magánbölcsit, vagy pedig családi napközit keress a kisfiadnak. Akár úgy is, hogy nem a hét minden napján menne oda, hanem mondjuk 2-3 napon. Az én kislányom is 16 hónapos, érdeklődve nézi a többi gyereket a játszótéren, nem játszik velük. Én örülök, hogy ha nem is állunk úgy anyagilag mint amikor dolgoztam, de megtehetem, hogy itthon legyek a kislányommal. Örülök, hogy egyelőre a saját időbeosztásunk szerint telhetnek a napok, nem kell neki is órára kelni.
Állami fenntartású bölcsődébe nagyon kevés az esély, hogy bevegyék a gyermekedet, mert azok a babák is nehezen kerülnek be, akiket azért adnak be, mert dolgozik mindkét szülő.
Én külföldön élek, itt meg azért néznek rám furcsán, mert 9 hónapos, és még 1 napot nem volt bölcsiben. :)
1 évesen fog már járni, heti 2-3-szor 4 órát tervezünk, aztán meglátjuk, hogy bírja.
Én mondjuk nem érzem magam szarul attól, hogy mások itt hülyének néznek emiatt. Úgy nevelem a gyerekem, úgy intézem a dolgainkat, ahogy én akarom, nem érdekel, kinek mi a véleménye. Itt megdöbbennek, hogy még nincs bölcsiben, az otthoni ismerősök meg azon, hogy 1 évesen menni fog. Nem stresszelek ezen, a mi dolgunk, én és a férjem döntünk ebben (meg persze majd a fiam, mennyire bírja).
Amúgy ha Európában szétnézünk kicsit, sehol nincs 3 év otthonlét a gyerekkel...
Szia!
Már én is beirattam a fiam a bölcsi. 2 lesz épp mikor majd mehetünk. Csak arra reagálnék amit sokat irtak hogy munkáltatói!
Párom nincs bejelenetve 8 éve egy alvállalkozónál dolgozik, én sem hiszem hogy be leszek jelentve, de azt mondták semmi baj a 60 felvett gyerek között benne lesz a fiam is!
Ugyhogy ennyit a munkáltatóiról...! Olyan világot élünk ahol sajnos majdnem ugyanannyi a munkanélküli mint aki feketén dolgozik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!