Anyukäk akik korän bölcsödebe adtätok a babätokat hozzätok lenne kerdesem?
Én is külföldön élek, és 1 évesen be fogom adni. Muszáj a nyelvet is hallania, mert itthon csak magyart hall. Nem egész napra, 4 órára fog menni.
Én már előre tudom, hogy teljesen kileszek. Most kellett anyósomékra hagynom pár hete, elhúzódott minden, és sem tízórainál sem ebédnél nem voltam, teljesen magam alatt voltam. De a kisfiam nagyon ügyes volt, bár csak 4 hósan látta először mamáékat, most másodszor, 8 hósan (előtte 2 napot velük voltunk végig), nem sírt, szépen evett velük is. Nagyon remélem, hogy a bölcsiben is ilyen ügyes lesz.
Én már mondogatnám neki a helyedben.
A kisfiam is épp 16 hónapos volt, amikor kezdte a bölcsit. Muszáj volt visszamennem, mert gyed alatt lejárt a szerződésem, így pedig ajánlottak egy határozatlan idejűt.
A legrosszabb az emberek hozzáállása volt. Naponta többször megkaptam, hogy "Van neked szíved?! Milyen kicsike még? Nem hiányzik?" Meg ilyeneket. Mindig jól kibőgtem magam titokban, aztán mentem tovább. A kicsi viszonylag jól viselte. Magánbölcsibe járt, 7-en voltak összesen, imádták a gondozók. Eleinte nem is volt nagyon beteg, egy évre rá jöttek elő nála inkább. Elég sokat volt ott: reggel fél nyolctól délután négyig.
Visszagondolva ugyanígy tennék (nem lenne más választásom), de mai napig furdal a lelkiismeret.
És még egy dolog. Az ovikezdés még szörnyűbb volt, egy kicsit sem látszódott az, hogy már milyen régóta van közösségben. Ha teheted, olyan helyre írasd, ahol egymás mellett van óvoda és bölcsőde, legalább a hely ismerős legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!