Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nappal szépen alszik, éjjel...

Nappal szépen alszik, éjjel kevésbe, megetetve alszik vissza. Ti mit tennétek? Többi lent

Figyelt kérdés
kisfiam 9 hónapos múlt. nagy étvágyú, sokat mozog, 250 gr-ot eszik étkezésenként, vacsorára főzeléket eszik. este 11kor álmában etetem, de így is csak fél4ig bírja. ha nem etetném 11kor, akkor fél 2 körül ébredne enni, aztán meg enne 6 körül is. szerintetek vállaljam be a leszoktatást, vagy etessem tovább és majd leszokik róla amikor szeretne? úgy számolom, hogy a reggelijét hajnalban eszi, így nappal 4x(tízórai, ebéd, uzsi, vacsi) eszik, tízóraival kezdünk fél9-9 körül, aztán a többi. plusz a esti 11 órás evés. hiába emeltem a napi adagot 250-re, mégis ébred éjjel az éhségtől. nekem nincs gondom a keléssel, szívesen etetem, mert miután eszik éjjel, alszik 8-fél9ig nyugalomban. ti mit tennétek?
2011. dec. 21. 22:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Az en lanyom 1 evesen meg ejjel 2x evett ejszaka (fel 1-1 es 4-5 kozott), igy aludt 9ig. Aztan egyik naprol a masikra leszokott rola, most 15 honapos es meg a vizet se issza meg ejszaka, 8tol reggel 6.30ig alszik (en ebresztem).
2011. dec. 21. 22:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia!Az én lányom is még egy évesen hajnal 5-kor ébredt egy üveg tápszerért, aztán aludt tovább... aztán hónapokkal később arra ébredtünk, hogy reggel 9 van és soha többet nem kért tápszert. majd leszokik róla, ha úgy érzi már nincs rá szüksége.
2011. dec. 21. 22:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Az enyém is még bőven evett ennyi idősen éjjel. Szintén nagy étkű baba, ő sem adta alább 250 g-nál. Most 11 hónapos, már odáig eljutottunk, hogy 9-kor eszik utoljára, akkor el is alszik, de még most sem bírja nagyon 5-nél tovább. Viszont utána ő is alszik 8-9-ig. Etesd ha éhes, úgy sem tudsz mit csinálni vele. Legalább is én úgy tapasztaltam, ha sikerül is visszaaltatni, max fél órát alszik és újra ébred és ezt addig csinálja míg meg nem etetem. Semmi értelme, Te is és Ő s fáradtak lesztek. Majd leszokik róla.

Nekem a nagyobbik meg nagyon rossz evő volt, őt tömni kellett, hidd el jobb ha eszik, mintha nem enne.

2011. dec. 21. 22:45
 4/6 anonim ***** válasza:

én most pontosan nem értem ezt a 250g-ot!?!

A főzeléket grammra kiméred? mert szerintem azt nem kéne, szilárdat egyen anniyt amennyi jól esik neki.

próbáld ki így:

reggeli tej/tápi, fél óra múlva kenyér falatkák, felvágott.

10órai gyümölcs, sinlaccal vagy darált háztartási keksszel sűrítheted.

ebédre főzelék, nasival (persze valami egészséges, pl. egy fél banán vagy egy fél mandarin, esetleg keksz)

elalváshoz egy kis tápi/tej

uzsonna joghurt, krémtúró, vagy tejpép, sinlac ha ez kevés neki

vacsora főzelék, sok husival, de akár a főzelék előtt egy kis levest is kaphat (persze csak a sűrűjét), de ha ebédre is főzit eszik akkor lehetne vacsira valami tésztás, pl. bolognai, tejfölös-sajtos tészta, brokkolis tészta... persze tojásmentes tésztával majd ugye lefekvéshez tápi, nyugodtan add oda a 250ml-t :)

és akkor az álometetés.

ha éjszaka éhes akkor nem tudod leszoktatni! van egy adott napi adag amire szüksége van (neki többre, van akinek kevesebbre) ha ezt nem kapja meg nappal akkor éjszaka fogja kérni. tehát muszáj emelned a nappali étkezések számát vagy mennyiségét.

ha az altatások előtt is kap egy kis tápit az is sokat számít.

mikor mi ezt bevezettük a fenti étrendet olyan 8 hónapos korában, azóta alszik éjszaka, most 2 éves, még mindig így eszik :) persze most már 2-3 fogásos az ebéd és a vacsi :D

2011. dec. 21. 23:45
 5/6 A kérdező kommentje:
igen, kimérem, mert többször volt az, hogy csak adtam és adtam, mert nagyon ízlett, aztán visszahányta a felét, mert sok lett. addig eszik, amig adom, mindig nyitja a száját az újabb kanálért. inkább szépen fokozatosan emelek neki, most 250-nél tartunk.
2011. dec. 22. 09:47
 6/6 xStefix ***** válasza:

Szerintem is megpróbálhatod kicsit átvariálni a napi étkezéseit, gyakorítani, már ha együttműködik veled. Ha ez volt a gond, akkor várhatóan ezután nem fog éjjel (olyan hamar) felébredni.

De, ha nem ez a baj és/vagy nem hajlandó nappal többet enni, akkor tényleg nem tudsz mit tenni. Erőszakolni nem célszerű, mert könnyen megutáltathatod vele az evészetet... tudja ő, hogy neki hogy felel meg a legjobban. Neked csak meg kell találnod ezt a módszert.

(Egyébként nekem már maga az álometetés se túl szimpatikus módszer, bár sokaknak beválik. Ez nálam mondjuk elvi kérdés, én nagyon nem szeretem a Suttogót.)

2011. dec. 22. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!