Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » EGy 12 napos babánál már meg...

EGy 12 napos babánál már meg lehet állapítani a nyaki hypotóniát?

Figyelt kérdés
2011. dec. 20. 18:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Meg,igen. A súlyosabb eseteket már rögtön szülés után is meg lehet.
2011. dec. 20. 18:59
 2/9 anonim ***** válasza:
Valóban meg lehet, de nálunk pl. csak 3hónaposan lett egyértelmű.
2011. dec. 20. 19:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Kisfiamnak már a zárójelentésében szerepelt.
2011. dec. 20. 19:21
 4/9 anonim ***** válasza:
OFF: Az mi? Hogy nem tartja a fejét?...
2011. dec. 20. 19:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Túl laza a nyaki izomzata,petyhüdt,nem jó az izomtónusa.
2011. dec. 20. 19:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Köszönöm. És ez miben nyilvánul meg? Hogyan vehetem észre?
2011. dec. 20. 19:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez egy ilyen kicsi csecsemőnél még nem nagyon tudod észrevenni,mivel egy pár napos csecsemő még ha egészséges sem kell,hogy tartsa a fejét.

Az orvosnak kell észrevennie

2011. dec. 20. 20:41
 8/9 anonim ***** válasza:

a fiamnál kilenc hetesen derült ki a kontrollon(ez a hat hetes lett volna,de nem kaptunk időpontot)

nem tartotta a fejét,amikor a doki ülésbe húzta.12 naposnál is lehet látni,egy szakember látja.pl ennyi idősen már át kell tudnia fordítani hason a fejét

2011. dec. 20. 20:50
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nem tudom mi van! 7 naposan jöhettünk ki, mert antibiotikumot kapott. A kórházi zárójelentésre nem írták rá. Viszont tegnap a házi orvosa azt mondta,hogy érez egy kis hypotóniát. Felhívtam a kórház oszt.vezető főorvosát, aki kezelte az egy hét alatt, ő azt mondta,hogy nincs a gyereknek ilyen, akkor ráírták volna a záróra. Mondta,hogy ha hasra fordítom megemeli-e a kis fejét! Mondtam,hogy igen, egész magasra. Akkor az jó. De ha nem hiszem el neki, vigyem be és ő megmutatja nekem,hogy miért nincs ilyen a gyereknek! Meg,hogy nem hülyék, ha felmerült volna ez,akkor továbbküldték volna vizsgálatokra!

A házi orvosa viszont úgy nézte,hogy fogta a kis kezét és felhúzta. Csak nem tudom,hogy egy ekkora gyereknek mennyit kell tartania! De többet nem mondott, csak annyit,hogy ez előfordul.

Nem tudom kinek higgyek! A főorvosnő elég lelkiismeretes, elismert orvos. A házi orvost nem ismerem még!

2011. dec. 21. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!