Kisfiam 1 éves és nemrég állapították meg az izom hypotoniát. A Dévény-módszeren kívül tényleg nincs más lehetőségünk?
Miskolcon lett volna lehetőségünk TB alapon Dévény-tornával kezeltetni a fiunkat. 2 hónapig kellett volna sorban állni, mert az egész térségre csak egy ilyen gyógytornászt finanszíroznak. A fiunk ekkor 5 hónapos volt, és tudtam, hogy a Dévény akkor a leghatákonyabb, ha 5 hónapos kor előtt elkezdik. Így bevállaltunk, hogy fizetjük, és járatjuk magánba.
Nem bántam meg. 3 hónap alatt behozta a mozgásfejlődési lemaradását, elnűnt a törzsi és végtagi asszimetriája, eltűnt a hipotóniája.
gyógytornász vagyok.
létezik tb által finanszírozott gyógytorna is, ami hatékony lehet a kisfiadnak. (a szakorvos ír kezelőlapot, jelentkezel vele a gyógytornásznál és már megy is a kezelés. írhatnak ki 15 alkalmat és akkor hosszabbítani kell, de ilyen esetben nálunk ún. "végtelenített" tornát írnak ki - mi így hívjuk. addig kezelünk, amíg kell, időnként visszaviszed a dokihoz kontrollra a gyermeked.)
a dévény-módszer viszont a "sima" (fejlődésneutológia) gyógytornánál sokkal hatékonyabb!!!! (ezért szeretném én is ezt elvégezni, de csak 2012-ben indul új képzés.) a saját szememmel láttam mennyivel jobb! addig én is azt hittem, hogy ez egy jó pénzkereseti módszer csak és túl van sztárolva. de azt kell mondanom, hogy nem így van. rövidebb idő alatt lehet vele sokkal jobb eredményeket elérni.
viszont ezt nem finanszírozza a tb.
aki pedig végzett dévény-módszert, nem fogja ingyen adni a tudását, mert horror összegbe kerül a 4 féléves képzés, aminek az árát szeretné a gyógytornász visszatermelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!