Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig kell még kamillába...

Meddig kell még kamillába fürdetni a 3 hónapos babámat éa meddig nem használhatok sampont és tusfürdőt?

Figyelt kérdés
2011. dec. 20. 13:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem kell így bántani a akérdezőt, ha megkérdezitek édesanyátokat, lehet titeket is kamillás vízben fürösztöttek. Régen szerintem ez volt a szokás, valaki még most is így tesz.

Én kezdettől sima vízben és gyógyszertáti fürdetővel fürösztöttem és 3 hónaposan tértem át a Gabi termékekre.

2011. dec. 20. 13:44
 12/16 anonim ***** válasza:
A kamillába fürdető vagyok:-) Csak azért, mert sokan ezt nem ismerik még nem kell lehurrogni, szerintem ez a "legfinomabb" egy babának, de nem úgy kell elképzelni, hogy tömény kamillába áztatom a gyereket:-) Azért az is túlzás, ahogy 1-2ember válaszolt, mintha savba tennénk a gyereket. Egyszer próbáljátok ki a kamillás vizet nagyon jó, néha ha még most is készítek a gyereknek.
2011. dec. 20. 13:58
 13/16 xStefix ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy hacsak nincs valamilyen konkrét oka, hogy rendszeresen kamillás vízben fürdessük a babát, akkor nem is kell abban fürdetni. Mert tényleg száríthat és allergizálhat is, mégha minimális mennyiséget is teszel bele. Ha a baba érzékeny rá (és ezt előre nem lehet tudni), akkor a kevés is pont elég lehet.

Kérdező, kérdezd meg erről az orvosodat, mert ha okod volt rá, hogy kamilláztasd, akkor ő tudni fogja, hogy meddig javasolt még. De ha "csak úgy" tetted ezt eddig, akkor akár most is abbahagyhatod, mert nem szükséges. Ha bolti terméket nem akarsz, használj még pár hónapig gyógyszertári fürdetőt, a dokid írja fel.

2011. dec. 20. 15:23
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, látom jókora darázsfészekbe nyúltam. Erdélyből írok, vagyis kérdezek és itt a védőnők a kamillásvízbe való fürdetést ajánlották, a doki tudtával 6 hónapig. Most 3 hónapnál járunk, mivel már nagyon unom az esti vizforralást és kamillateázást ezért kérdeztem, és nagyon örülnék egy pici illatnak is az antiallergén öblítő illata helyett, ezért kérdeztem a sampont és a tusfürdőt. Köszönök minden hozzászólást! Szép estét!
2011. dec. 20. 16:42
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem fürdettem kamillában. Egyrészt eszembe sem jutott volna, másrészt jómagam allergiás vagyok a kamillára. Babának ebben fürdettek, majdnem megfulladtam, kialakult az allergia. Ha valaki kamillás kézkrémmel keni be magát a közelemben, már annyitól beindul az allergiás roham. Persze, ha védőnő tanácsára tetted, így érthető, de szerintem térjetek át a fürdetőre!!!
2011. dec. 20. 21:34
 16/16 anonim ***** válasza:
21.34-es vagyok. Újszülött korától gyógyszertári fürdetőt, és babasampont használtunk.
2011. dec. 20. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!