Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A születése pillanatában...

A születése pillanatában (amikor kibújt) derült ki, hogy valamilyen testi fogyatékossága van a babádnak, hogyan reagáltál?

Figyelt kérdés
2011. dec. 20. 09:18
 1/8 anonim ***** válasza:
57%

Ez teoretikus kérdés ?

Csak mert a legalább 4 kötelező uh vizsgálat mellett ennek nagyon kicsi az esélye sztem. Legalábbis Magyarországon ma. Ráadásul a terhesgondozás kötelező jellegű, vagyis nagyon ajánlott, ha nem akarsz elesni mindenféle támogatásoktól.

De ha már eljátszunk a gondolattal, azért nem mindegy, hogy pl több vagy kevesebb ujja van, vagy egy kis "elefántember".

Apróbb hibák nem zavarnának, de ha már a torzszülött kategória lenne, akkor nagyon kétségbeesnék :(.

2011. dec. 20. 09:33
 2/8 anonim ***** válasza:
nem akarlak elkeseríteni kedves első, de Szolnokon megesett, hogy 3 genetikai UH után is 1 karral született meg a baba:S
2011. dec. 20. 09:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Bocs, komment lesz, ne haragudj kérdező, amúgy jó a témafelvetés. Aláíratnak velünk minden ultrahangnál egy-egy nyilatkozatot, h minden hibát nem tudnak kiszűrni, mindig van tévedési lehetőség, a kérdés, hogy mekkora. Nincs két lába, ikrek ez nagy tévedés, hiányzik a kislábujja azt nem tartom tévedésnek, nem mindenhol csúcsszuper 4D-s ultrahang van... Én biztos falnak mennék, depresszióba esnék, aztán mérlegelném a lehetőségeimet, és próbálnék a leghelyesebben dönteni.
2011. dec. 20. 09:55
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem volt egy osztálytársnőm, akinek több fogyatékossága is volt. Egyik lábán a lábujjak nagyon nagyok voltak, valamiért műteni sem lehetett, vagy lehet, pénzük nem volt rá. Másik lábán meg hiányzott egy lábujj. Más testi problémái is voltak, de az arca hihetetlen szép volt egyébként.

Nem volt semmi hátránya ebből, persze eleinte mindenki kérdezte, miért óriás cipőt hord az egyik lábán, de sosem csúfoltuk.

A szülei ugyanúgy szerették, ahogy a nővérét, nem mondanám, hogy kivételeztek vele, de azt sem, hogy hátránya volt. De igazából a nővére is imádta.

Hogy a szülei születésekor hogy reagáltak, nem tudom, de az szerintem már lényegtelen is, mert elfogadták, hogy ez van, és szépen felnevelték.

(Nem tudom, mennyire lehetett akkoriban észrevenni ilyesmit, 84-ben született, azt se tudom, volt-e uh egyáltalán akkor.)

2011. dec. 20. 10:23
 5/8 anonim ***** válasza:
sajnos a mai technika mellett is előfordul.nekem az egyik szobatársam kisfiának nem volt meg az egyik füle.az egész kagyló hiányzott,csak egy kis cimpa volt.ők nem fogták fel tragikusan,még vicceltek is,hogy valamit elrontottak.
2011. dec. 20. 10:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is 3 uh után szültem meg a halott babám, aki több defektussal született meg. És a halál is elkerülhető lett volna.

Igazából sosem gondolkoztam azon hogy mi lett volna ha életben marad, nem olyan hatalmas hibák lettek volna, de számára biztosan. Engem csak az érdekelt hogy meghalt, elvesztettem és soha nem láthatom... Több mint 10 évbe telt elfogadnom.

2011. dec. 20. 13:19
 7/8 A kérdező kommentje:

Nos.

Az a helyzet,hogy sanos hallani hogy nem vesznek észre dolgokat az UH-on.

A kérdés arra vonatkozott, hogy ha van akinek így született a babája, akkor mit/hogyan reagált erre a szülőágyon.

Nemsokára szülni fogok, és bevillant egy álmatlan éjszakámon a kérdés a fejembe,aztán pedig ki is írtam.

Pl szájpadhasadék, vagy tényleg hoyg hiányzik az egyik füle, stb... ilyesmikre gondolok.

Hoyg amikor megszületik,és meglátja az anyuka, akkor hogyan lehet ezt "jól" lereagálni.

Ehez képest elég érdekes irányba mentek el a válaszok.

Nem arra gondltam,hogy milyen lenne így vele az élet, természetesen elfogadom a babámat olyannak amilyen, és közvetlen szülés után az első reakcióra gondoltam.

2011. dec. 20. 13:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Dongalábbal született, olyan boldog voltam, h csak másnap fogtam fel. Beszéltem a gyerekgyógyásszal, kicsit megijedtem.
2011. dec. 20. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!