Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hónapos babának már jöhet a...

3 hónapos babának már jöhet a foga?

Figyelt kérdés

tudom hogy a fogzás jóval a fog kibújása előtt elkezdődhet, de kíváncsi vagyok, volt e valakinél, hogy már fél éves kor előtt kibújt a foga a babájának. A kicsim reggeltől estig rágja az öklét (nem éhes az tuti) és ömlik a nyála folyamatosan. Ha tényleg a fogzás miatt van akkor lehet már adni neki rágókát, vagy ez még korai? Fájhat már neki ilyen korán?

Van már egy nagytesó de nála észrevétlen volt a fogzás nincs benne tapasztalatom

2011. dec. 19. 21:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Lehet, de lehet csak megtalálta az öklét.

Van aki foggal születik, és láttam már tanácsadáson 2 hós babát, akinek már szépen kint volt az egyik foga.

És már a később kijövő fogak ott mélyen már megindulnak, azt is érzi a kicsi, még ha nem is bújik ki napokon, heteken belül.

2011. dec. 19. 22:16
 2/7 anonim ***** válasza:
A kisfiam is 3 hónaposan kezdett el fogzani és 6 hónaposan bújt ki az első foga.Tünetei ugyan azok voltak mint nálatok.Őket már ilyenkor is bántja a fogacska,feszít,viszket.Adhatsz neki nyugodtan rágókát a kezébe.
2011. dec. 19. 22:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát, én nagyon meglepődtem, de 3,5 hónapos fiamnak kint van az alsó metszőfoga. :)

Adhatsz neki rágókát, de szerintem még nem tudja megfogni. Én az ujjammal masszíroztam az ínyét, akkor éreztem a foga élét. Az is lehet, hogy csak hónapok múlva bújik ki a babádnak, a lányomnál így volt, őt nem is viselte meg. Aztán az is lehet, hogy neki is kibújik hamar. A Dentinox elég jó a fájdalomra.

2011. dec. 19. 22:33
 4/7 A kérdező kommentje:
először én is azt gondoltam hogy na megtalálta az öklét de ez az állandó nyáladzás csak úgy ömlik neki meg úgy eszi az öklét mint egy eszelős:) karira úgyis kap rágókát akkor megpróbálom, dentinoxot már lehet ennyi idős korban is?
2011. dec. 19. 22:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, 3x lehet naponta.
2011. dec. 19. 22:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én babám 2,5 hós, hasonlóan viselkedik. De én úgy gondolom, hogy csak megtalálta az öklét, és szívni akarja, mint a cicit, és ezért folyik a nyála, attól függetlenül, hogy éhes vagy sem. EZ egy reflex. Nem nagyon tudna még mit kezdeni egy rágókával.
2011. dec. 19. 23:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekünk 3 és fél hósan kint volt az egyik, 4 hósan a második. A 4 hós vizsgálaton csak nézte a védőnő, a doki meg természetesnek vette.
2011. dec. 20. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!