Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenféleképpen van szeparáci...

Mindenféleképpen van szeparációs szorongás?

Figyelt kérdés

Nem mintha zavarna majd 1-2 hónap múlva, csak azért kérdezem, hogy van-e, hogy mindenféleképpen számítsak rá?

Vagy van olyan gyermek, akinél nem volt?

Mik a 'jelei'?

Köszi a választ.

2011. dec. 18. 13:29
 1/4 anonim ***** válasza:
32%

olvass utána...

a szeparációs szorongás az amikor a baba rájön, hogy ő és anya nem egy személy. elég nagy baj, ha valaki még évekkel később is azt hiszi ;) szóval igen, a fejlődés része.

valakinél szinte észre se lehet venni, valakinél rémálom az a pár nap/hét

2011. dec. 18. 13:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez a természetes fejlődés része. Viszont van amelyik babánál jobban érvényesül, van amelyiknél nem annyira észrevehető. Nálunk 8 hónapos kora körül volt, hogy csak nálam vagy apánál akart lenni, ha a idegent látott, már attól is elszontyolódott, ha még kézbe is vették egyenesen bömbölt. Még a mamájánál is, akit heti szinten látogatunk, tehát jól ismert. De nem tartott sokáig, kb. 2 hét volt.
2011. dec. 18. 13:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Amikor anyukámat,és a barátnőmet kérdeztem erről, néztek rám bután,hogy miről beszélek. Elmagyaráztam nekik,de nem emlékeztek ilyenre. :) Hát majd kiderül...az én kislányom 6 hós, idegenektől most tényleg fél,nem lehet 30cm-nél közelebb menni hozzá...csak 5-6 személynek engedi. Szóval akkor lehet,h nálunk ez van? Szerintem ahogy fokozatosan nyílik ki az értelme,természetes,h megijed a számára ismeretlen dolgoktól. Még ezután tapasztalom,vagy nem...
2011. dec. 18. 21:38
 4/4 anonim ***** válasza:

a szep.szorongás inkább abban nyílvánul meg jobban,hogyha kimész a szobából megy utánnad vagy sír vagy amikor azt veszed észre hogy még a wc-re sem tudsz elmenni egyedül!

Én is említettem a kolleganőmnek,hogy benne van a gyerek a szepaszorongásba az meg csak pislogott rám hogy mit beszélek!!pedig friss anyuka 4 és 6 éves lányok anyukája!

2011. dec. 19. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!